Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: més de 400 veïns de Porto Cristo s’apunten per protestar davant el Tribunal Superior

Manacor: més de 400 veïns de Porto Cristo s’apunten per protestar davant el Tribunal Superior

(Diari de Balears, 29/01/2011)

Si el jutge del TSJIB no accepta la legalització del pont del Riuet, tal com ho aprovà el Parlament amb la Llei de carreteres, la gent del Port partirà en massa cap a Palma

Guillem Mas. Més de 400 veïns de Porto Cristo ja s'han apuntat per partir cap a Palma amb autocar per protestar, davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, si el jutge decideix no salvar el pont del Riuet després que el Parlament el legalitzàs, entre altres infraestructures viàries, amb la Llei de carreteres. De moment, el magistrat té de temps fins dia 7 de febrer per manifestar-s'hi. Tanmteix, els residents del Port, que es posen en el pitjor dels casos, ja s'han començat a enrolar en massa per dirigir-se a Ciutat. La causa per salvar el polèmic equipament té de cada dia més adeptes i així s'ha demostrat ni més ni pus que tres pics. Els convocants han reunit més de 1.500 persones en cada una de les protestes que ja s'han organitzat. El president de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila, informà que els veïns no es tornaran a manifestar fins que el jutge no hagi resolt l'incident sobre allò aprovat a la Cambra autonòmica.

Unitat d'acció

Ara més que mai, la gent del nucli costaner fa pinya per intentar salvar amb la mobilització popular el pont. Passa el mateix a l'Ajuntament de Manacor, on el pacte PP-AIPC està disposat a cremar els darrers cartutxos jurídics per evitar l'esbucament d'una infraestructura que consideren vital per a Porto Cristo. D'aquesta manera, els serveis jurídics de la Sala ja només preveuen tres escenaris que en poden evitar l'esbucament. A més a més, s'ha de recordar que el batle, Antoni Pastor, ja adjudicà dijous a una empresa navarresa el desmuntatge del famós pont.

Per tot plegat, les tres vies obertes es basen en el recurs que es presentà fa uns mesos al Tribunal Constitucional; la resolució de l'incident aprovat al Parlament i la querella formulada contra l'actual conseller d'Habitatge i Obres Públiques del Govern, Jaume Carbonero, pel seu peritatge de 2006.

La querella pot fer revisar el cas

Si la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears admet la querella criminal contra l'actual conseller d'Habitatge i Obres Públiques del Govern, Jaume Carbonero, es podria revisar de bell nou tot el cas que afecta la demolició del pont del Riuet. Encara que la junta de govern Local de l'Ajuntament de Manacor aprovà la interposició de la querella contra el perit judicial, l'arquitecte Carbonero, per febrer de 2007, no ha estat fins ara que se n'han accelerat els tràmits.

Afinitat política

L'Ajuntament defensa que el peritatge de Carbonero, que fou decisiu perquè la Sala Contenciosa Administrativa es pronunciàs a favor dels afectats, és "fals", perquè indica que les obres s'executaren sense el pertinent informe d'impacte ambiental, mentre que segons el Consistori hi figura clarament. A més, la querella aixeca sospites sobre la militància en el PSOE de Carbonero i l'advocada dels afectats, l'exbatlessa d'Artà Maria Francesca Servera, suposant que hi podria haver "amistat".

2011-01-29 | Etiquetes: , , , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68822

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia