Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: Antoni Pastor creu i contracta la demolició del pont a la valenta

Manacor: Antoni Pastor creu i contracta la demolició del pont a la valenta

(Diari de Balears, 28/01/2011)

El batle de Manacor adjudica les obres per urgència tal com ho mana el jutge i exigeix al Govern i al Consell de Mallorca que donin la cara com a “responsables directes”

El batle Antoni Pastor adjudicà ahir per via d'urgència la demolició del pont del Riuet de Porto Cristo a l'empresa navarresa Construcciones y Excavaciones Erri-Berri SL per 325.565,18 euros, IVA inclòs. L'Ajuntament de Manacor també publicà ahir al BOIB l'anunci de contractació d'obres per al desviament de serveis -electricitat, aigua potable, clavegueram i telefonia- que estan canalitzats per dins la infraestructura viària per un pressupost de 251.987,54 euros, IVA inclòs. Són dues passes prou importants per evitar que Pastor vegi incrementada l'actual multa de 4.000 euros per dilatar la demolició i que pagarà per transferència durant els propers deu dies. Tot i que l'adjudicació a Erri-Berri SL s'ha fet per baixa temerària, atès que el pressupost inicial era de 626.261,88 euros amb IVA inclòs, l'Ajuntament entén que el TSJIB se'n fa responsable i ara espera que l'empresa dipositi la fiança. Així, l'esbucament del pont es podria iniciar d'aquí a uns quinze dies, tot depenent de la contractació del desviament dels serveis.

Valoració

El batle Antoni Pastor, el delegat de la Junta de Districte de Porto Cristo, Joan Gomila, i el regidor d'Hisenda, Llorenç Bosch, comparegueren ahir en roda de premsa per valorar la decisió de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB de mantenir la demolició del pont i les multes al primer edil. Pastor repetí que "accept el que ha ordenat el jutge, però no ho compartesc", perquè segons ell ha intentat demostrar que l'Ajuntament no ha retardat intencionadament l'inici de les obres. "Tenim el dret i l'obligació de defensar una infraestructura que està construïda", apuntà el batle, qui recordà la complexitat del desviament dels serveis, ja que "no faig comptes deixar sense aigua ni corrent els veïns de la zona afectada fins que tot no estigui solucionat".

Qüestió política

En la compareixença, Pastor lamentà que "ni el Consell de Mallorca ni el Govern no hagin mogut ni un dit per defensar un pont que ells també pagaren", i assenyalà directament el Consell, perquè "el pont és ben seu". "Que Antich i Armengol donin la cara, però sobretot Antich, perquè ell era president en el moment de construir-se la infraestructura. No ens poden deixar tots sols", conclogué. Qui fou molt més contundent fou el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila (AIPC), qui, des de la seva condició d'independent, hi veié clarament una qüestió política. "M'agradaria veure el que haurien fet si el batle de Manacor fos del PSOE i no del PP, vejam si Antich i Armengol haguessin fet res per defensar-lo", manifestà Gomila. L'independent considera que "tot el que hem vist fins ara fa que els dubtes hi siguin. No entenem com podem tenir el pont tancat, si encara no s'ha començat a demolir".

La Sala es querella contra el conseller Jaume Carbonero per haver emès un peritatge "fals"

L'Ajuntament de Manacor ha passat a l'atac i ha presentat una querella contra l'actual conseller d'Habitatge i Obres Públiques del Govern, Jaume Carbonero, que durant la legislatura passada emeté, per la seva condició de pèrit, un informe contra les obres del pont del Riuet que, segons el delegat de Porto Cristo, és "fals". "L'informe pericial de Carbonero va fer que el cas canviàs de dalt a baix, perquè indicà que faltaven uns estudis que estaven prevists", afegí Gomila. Per la seva banda, el batle Pastor recordà que, "quan es construïa el pont, la mateixa sala del TSJIB desestimà la demanda de paralització de les obres per part dels veïns afectats" i es demanà "què hauria passat si, en lloc de donar la raó a l'Ajuntament, haguessin fet rectificar el projecte. Segons ells, es feia el que tocava i ara el volen tomar", després que el peritatge canviàs el sentit de la decisió judicial.

AIPC i la multa a Pastor

L'Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC) s'oferí ahir a pagar la multa de 4.000 euros que ha d'afrontar el batle Pastor del seu patrimoni per haver dilatat, segons el jutge, la demolició del pont. "Pastor no era batle quan s'iniciaren les obres i, per tant, no n'és responsable. En canvi, AIPC estava en el Govern municipal quan començaren a construir-lo i hi està ara; per això serem solidaris i assumirem la multa", digué Gomila. Pastor agraí la mostra de suport dels seus companys de govern d'AIPC. "Agraesc les mostres de solidaritat, però les multes les pagaré jo", en un intent d'aclarir que és el batle qui ha de fer front a la sanció i a les responsabilitats.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68808

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia