Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > La Fiscalia investiga tretze cases il·legals a Marratxí

La Fiscalia investiga tretze cases il·legals a Marratxí

(Diari de Balears, 18/12/2010)

Un particular féu la denúncia a la Guàrdia Civil el 2009. Són antigues casetes d’eines amb permís d’obra menor. El cap d’Urbanisme és José Ramón Bauzá

Joan Riera. La Fiscalia de Medi Ambient investiga 13 construccions il·legals en rústic a Marratxí. La denúncia fou presentada el 2009 a la Guàrdia Civil per un particular. La Fiscalia insta ara l'Ajuntament que presideix José Ramón Bauzá que actuï. Bauzá també és el responsable municipal d'Urbanisme. Segons el denunciant, el procediment era demanar permisos municipals d'obra menor per, en realitat, fer cases.

 Pel que ha transcendit fins ara, el procediment per fer cases a zona rústica seria el mateix: demanar un permís "concedible" a zona rústica i després fer-hi un xalet. Dins aquestes denúncies ha transcendit un cas a Pòrtol on es va demanar llicència per aixecar una nau agrícola, que fou concedida pel Consistori. En realitat, s'hi va edificar una casa. Les distintes construccions il·legals estan escampades per diferents indrets de Marratxí, amb el denominador comú que es tracta de terrenys rústics i a zones on hi havia abans casetes d'eines i on és del tot il·legal fer-hi zona residencial.

Doble actuació


La investigació de la Fiscalia de Medi Ambient amb concordança amb la Guàrdia Civil continua endavant en aquests moments. Amb independència d'aquestes actuacions, la Fiscalia ha instat l'Ajuntament de Marratxí perquè procedeixi a obrir els corresponents expedients sancionadors [Nota de Disúrbia: això no és possible: mentre estiguin en marxa les actuacions penals no es poden incoar actuacions administratives]. Una actuació és paral·lela a l'altra, però completament independents. La tasca administrativa que hagi de fer el Consistori no té res a veure amb les possibles infraccions penals que investiga la Fiscalia [Nota de Disúrbia: i això com s'explica??]. Tampoc no se sap, de moment, fins on pot arribar l'abast d'aquestes investigacions ni l'altura de les responsabilitats que es puguin exigir. Tampoc no ha transcendit fins ara el contingut de les declaracions fetes pels denunciats a la Guàrdia Civil.

José Ramón Bauzá, president del PP balear i candidat a la presidència del Govern per aquest partit, és batle de Marratxí des de l'any 2005, on accedí per un pacte amb els independents d'aquesta localitat. Amb anterioritat, fou tinent de batle d'Urbanisme i de Sanitat (té una apotequeria al Pont d'Inca Nou). El 2007 fou elegit batle per majoria absoluta i es reservà les competències en Urbanisme. Marratxí és un dels municipis que ha experimentat un creixement més espectacular els darrers lustres, amb una gran pressió urbanística sobre els diferents nuclis, sobretot la Cabaneta, Pòrtol i Pont d'Inca Nou.

Les denúncies per infraccions urbanístiques greus referides a diferents ajuntaments s'amunteguen als despatxos del Seprona, que actua en parl·lel a la Fiscalia. En alguns casos, aquestes denúncies han produït intervencions que han tingut una gran transcendència pública, com la detenció del batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, el 2006 i l'escorcoll de la seu municipal. D'altres denúncies no han merescut, de moment, actuacions importants, com és el cas de Selva, on el 2006 es denunciaren unes 30 construccions il·legals [Nota de Disúrbia: i de les quals no es va tornar a sebre res més]. El seu batle és Joan Rotger, president del PP de Mallorca.

2010-12-18 | Etiquetes: , , , , , , | Categories: | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68483

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia