Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: compte enrere per a la demolició del pont

Manacor: compte enrere per a la demolició del pont

(Diari de Balears, 15/12/2010)

"Perquè ara som el batle m’he de responsabilitzar d’unes decisions que prengueren els del Pacte”

Guillem Mas. L'esperança és el darrer que es perd. Quan ja només falta un mes perquè s'iniciïn les obres de demolició del pont de Riuet de Porto Cristo, l'Ajuntament de Manacor té la confiança que el jutge del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) atengui el recurs d'empara i aturi l'esbucament de la infraestructura que ja ha estat inclosa dins la Llei de carreteres. De moment, però, el jutge manté el procés i el batle Antoni Pastor ja ha hagut de respondre amb 4.000 euros del seu patrimoni personal per haver retardat en dos mesos el lliurament del projecte definitiu de demolició que s'haurà de començar a executar el proper 15 de gener. Fa un mes, el ple de l'Ajuntament aprovà una partida per fer front als 878.000 euros que costaran les obres i que es pretén que paguin a parts iguals amb el Consell de Mallorca i el Govern com a promotors, en el seu moment, de l'esmentat pont.

Obres

Les obres, que duraran set mesos, s'hauran de realitzar en dues fases i coincidiran amb la temporada turística de l'any ve tot i la crisi. Primer es desviaran tots els serveis bàsics que ara passen pel pont i després es procedirà a desmuntar en peces tota la infraestructura. Les actuacions per desviar els serveis d'aigua, clavegueram, telefonia i electricitat s'allargaran durant tres mesos i costaran 252.000 euros. Això suposarà que l'actual carrer Coves tornarà al seu estat inicial de carretera de dos sentits, que avui dia només és d'un, està empedrat, embellit i s'haurà de procedir a llevar-hi totes les llambordes. Una actuació que suposarà greus perjudicis als veïns i a les persones que amb el seu vehicle hauran de travessar Porto Cristo en obres.

En una segona fase es procedirà a la demolició de tota la infraestructura, començant per les plaques del centre i acabant pels costats. Costarà 626.261 euros i el termini d'execució és de quatre mesos. Amb tot, des de l'Ajuntament de Manacor escara es té l'esperança que el jutge del TSJIB recapaciti la seva decisió i admeti la inclusió del pont del Riuet dins la Llei de carreteres, tal com va aprovar el Parlament de les Illes Balears, i s'eviti una involució cap al caos per culpa de la demolició de la infraestructura.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68453

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia