Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Deià: acord per demolir dos dels quatre xalets il·legals de Llucalcari

Deià: acord per demolir dos dels quatre xalets il·legals de Llucalcari

(Diari de Balears, 12/11/2010)

El Govern balear i el Consell de Mallorca ajudaran econòmicament l'Ajuntament de Deià per dur endavant la sentència judicial

Europa Press. El conseller de Vivenda, Jaume Carbonero, la presidenta de l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial del Consell de Mallorca, Maria Lluïsa Dubón, i el batle de Deià, Jaume Crespí, firmaran aquest divendres un protocol de col·laboració per finançar a parts iguals els 437.000 euros que costarà la demolició de dos dels quatre xalets il·legals de Llucalcari. D'aquesta manera, les tres institucions destinaran més de 145.000 euros per enderrocar dos d'aquests quatre habitatges, en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, dictada el 1992, que va declarar nul·les les llicències d'aquests pisos construïts en la dècada dels 80 i va ordenar la seva demolició per haver-se edificat a terra no urbanitzable.

Així, aquesta sentència va ser ratificada pel Tribunal Suprem el 1999, si bé el Consistori de Deià va assegurar que no tenia pressupost per tomar els quatre habitatges, pel que aquestes van continuar al seu lloc. Per aquesta raó, el 2001, la Sala del Contenciós Administratiu del TSJB va dictar un auto en el qual obligava l'Ajuntament a complir la sentència ferma del TS, encara que aquesta institució va fer cas omís al·legant falta de pressupost. Davant de tal situació, el 2008 la Sala del Contenciós Administratiu va aprovar el programa d'execució en el qual obligava l'Ajuntament a fer caure els xalets en un termini de deu mesos, encara que novament, la institució municipal no va complir l'ordre judicial, raó per la qual el TSJB va imposar una sanció al batle de 600 euros mensuals.

Per aquest motiu, el Govern i el Consell de Mallorca han decidit ajudar econòmicament el Consistori de Deià perquè pugui enderrocar, de moment, dos dels quatre habitatges il·legals, mentre que el pròxim any, ambdues institucions també finançaran, al costat de l'Ajuntament, la demolició de les dues restants, segons han informat a Europa Press fonts de l'Agència de Protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial del Consell.

 

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68188

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia