Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Deià: Crespí diu que en un mes començaran a esbucar a Llucalcari

Deià: Crespí diu que en un mes començaran a esbucar a Llucalcari

(Diari de Balears, 28/10/2010)

El batle de Deià afirma que està “tranquil” perquè el retard en el compliment de la sentència és per la burocràcia

El batle de Deià, Jaume Crespí (PP), atribuí ahir a qüestions tècniques, de tramitació burocràtica, el retard en l'execució de la decisió judicial que l'obliga a esbucar els quatre xalets il·legals de Llucalcari i que ha provocat que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) li hagi tornat a imposar una multa de 600 euros setmanals i hagi activat un procés penal contra ell en constatar que s'ha incomplert la data màxima de l'1 d'octubre per començar a demolir. El responsable anuncià que dia 9 se signarà el conveni entre l'Ajuntament de Deià, el Consell i el Govern per executar la demolició i que les obres s'iniciaran, com a molt tard, l'1 de desembre.

"Si s'ha demorat uns dies no ha estat pel batle, sinó perquè calen tots els informes. No ens riem de la Justícia, ni molt manco", apuntà Crespí, qui assegurà que ja té els informes de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, i de Patrimoni del Consell, i que només li falta el de Costes. El batle afirmà que estava "molt tranquil", perquè considera que, si s'activa un procés penal, ell podrà demostrar que no s'ha quedat de braços plegats sinó que ha fet "totes les passes" per complir la decisió judicial. Si no l'ha poguda complir fins ara no ha estat per cap "negligència" seva o perquè tengui "cap interès a demorar el procés", sinó per un retard "tècnic". Un retard que atribuí al procés de tramitació dels informes necessaris per poder actuar i a la demora del TSJB a l'hora d'autoritzar l'entrada dels tècnics als xalets en qüestió.

"Fa més de sis mesos que l'Ajuntament té els doblers per pagar la demolició", afirmà Crespí. Esbucar els dos primer xalets costarà 437.099,87 euros, que pagaran a parts iguals l'Ajuntament, el Consell i el Govern. Les obres les executarà l'empresa pública Tragsa. Mentre això no passi, el batle haurà de pagar de la seva butxaca 600 euros setmanals. "Si he de pagar per defensar els interessos del meu poble, ho faré", afirmà.

"Que deixi de fer de comparsa de Bauzá"

L'Agrupació Deià, a l'oposició amb dues regidores a l'Ajuntament, criticà ahir el batle per incomplir la sentència, l'acusà de deixar-se dur per la mandra i li demanà la dimissió perquè "no s'ha dedicat de bon de veres a un tema crucial per a la política deianenca i ha preferit fer de comparsa de José Ramón Bauzá al PP; s'ha dedicat a fer feina de secretari general del PP a Mallorca, mentre cobrava el sou de batle de Deià, i aquest n'és el resultat". Tanmateix, el partit reconeix que, "per molta llàstima que ens pugui fer veure un al·lot en aquesta tessitura judicial, ho trobam just i necessari: ningú no es pot burlar de la justícia".

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/68057

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia