Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Alcúdia: zona verda pública?

Alcúdia: zona verda pública?

(Diari de Balears, 16/09/2010)

La regidora del PP d’Inca Maria Payeras construeix una terrassa i una escala a l’espai lliure públic limítrof amb la seva casa dels Barcarets

Elena Ballestero. La regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Inca, Maria Payeras (PP), ha construït una terrassa i una escala a la zona verda limítrofa amb el seu xalet a la zona del Barcarès d'Alcúdia, de manera que ha transformat l'espai lliure públic en un jardí privat. L'enfrontament obert que ha mantingut les darreres setmanes l'esmentada regidora amb un grup de surfistes que acostumen a navegar a la platja del Corral d'en Bennassar ha destapat la caixa dels trons. El batle d'Alcúdia, Miquel Llompart, va confirmar ahir que ja ha enviat el zelador a la zona i que, una vegada que disposi de l'informe preceptiu, s'obrirà el corresponent expedient d'infracció per haver construït a la zona verda, que a més està afectada per la delimitació del domini públic de Costes.

Així doncs, Costes també podria sancionar la regidora. Endemés, Payeras ha enrajolat la voravia de davant la seva façana a la primera línia de mar a joc amb l'habitatge. La construcció d'una zona verda és un delicte urbanístic que no prescriu mai. La del Barcarès és una urbanització desenvolupada en els anys 70 amb un pla parcial que no es va arribar a aprovar definitivament. El 1998 l'Ajuntament d'Alcúdia va recollir per primer cop en la normativa urbanística la zona verda com a espai lliure públic, si bé mai no va arribar a tramitar-ne l'expropiació. Així les coses, la propietat de la zona verda continua sent a mans privades, però està completament prohibit construir-hi o fer-ne un ús lucratiu. La regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Inca tampoc no ha sol·licitat l'expropiació forçosa del solar.

Enfrontament

La casa d'estiueig de la regidora de Cultura d'Inca està situada a la primera línia de mar, just davant una zona verda ja expropiada per l'Ajuntament d'Alcúdia que els surfistes acostumen a utilitzar per carregar i descarregar les seves taules cada dia. Des de principi d'estiu, la presència dels surfistes ha provocat les protestes dels veïns, especialment de la regidora, fins que dilluns el batle d'Alcúdia, Miquel Llompart, va decidir col·locar pals a la zona verda de titularitat municipal amb l'objectiu de "preservar-ne l'ecosistema i reordenar-hi l'accés de vehicles" afegint-hi uns cordons, encara pendents d'instal·lar.

Els surfistes s'han vist atacats i hi responen denunciant el que consideren "un greuge comparatiu". "Ens impedeixen el pas a una zona pública que a més està en la delimitació de Costes i, en canvi, la veïna que més es queixa, regidora de Cultura d'Inca, ocupa una zona pública sense que ningú no li digui res", explicava ahir indignat un dels surfistes, que qüestiona també la legalitat de l'actuació municipal a l'hora de col·locar els pals dins la delimitació sense permís de la Demarcació de Costes de les Balears.

El batle d'Alcúdia, Miquel Llompart, va assegurar ahir que "Costes no posa cap problema en els casos en els quals un ajuntament actua per preservar". En qualsevol cas, Miquel Llompart indicà que "es rectificarà la instal·lació d'alguns pals perquè hi continuï havent un accés a la zona verda municipal" i ordenar així l'ús que fan els surfistes de l'esplanada a fi de facilitar la convivència amb els veïns. dBalears va tractar ahir de contactar sense èxit amb la regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Inca per conèixer la seva versió sobre la construcció de l'escala que connecta el seu xalet del Barcarès amb la zona verda veïna, que ara ha estat denunciada.

 

2010-09-16 | Etiquetes: , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/67716

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia