Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Capdepera: la jutgessa ordena aturar la reforma de l’hotel on morí un obrer

Capdepera: la jutgessa ordena aturar la reforma de l’hotel on morí un obrer

(Diari de Balears, 18/05/2010)

L’operari Milton Otalara finà a l’hotel de Cala Millor quan li caigué damunt una paret de ciment de 3 metres i mig d’alt

J.J. La titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor ha ordenat paralitzar de manera provisional la reforma de l'hotel de Cala Millor, on divendres va caure una paret, fet que matà un obrer bolivià. La mesura es decidí diumenge i ahir la magistrada, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil i un inspector de Treball es desplaçaren de nou fins al carrer Estanyol de Cala Millor per inspeccionar el Cala Millor Park. L'obra s'ha paralitzat mentre avança la investigació i s'ha col·locat un vigilant a les instal·lacions perquè controli que ningú no accedeixi a l'interior.
La Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha realitzat gestions per aclarir les causes de l'accident laboral mortal i ha conclòs en l'informe que la construcció del mur era deficient.

3 metres i mig d'alt

De les diligències practicades a peu d'obra pels agents i pels experts, es desprèn que la base de la paret, que feia tres metres i mig d'alt, tenia una gruixa de nou centímetres; però, en canvi, a la part superior aquesta mida es modificava a 15 centímetres, amb la qual cosa hi havia una descompensació important. Tot fa pensar que en aquest forat s'havien de col·locar tubs i cables, però el vent i les pluges dels darrers dies en debilitaren els bloquets fins a provocar l'accident. Es tracta, en qualsevol cas, d'una errada puntual i no s'han detectat irregularitats a la resta de l'obra.

En horari de feina

Divendres, passades les dues i quart de l'horabaixa, un operari bolivià de nom Milton Otalara, de 24 anys, es trobava treballant vora la paret en un primer pis, al costat de la recepció del Cala Millor Park. De sobte, el mur va caure i els blocs aixafaren el cap del treballador, que residia legalment a Palma i havia estat contractat també de manera correcta per fer feina a l'obra de Cala Millor. Els companys en donaren la veu d'alarma i es desplaçaren fins a l'hotel agents de la Guàrdia Civil, Policia Local, Bombers, ambulàncies del 061 i tècnics de l'112, que avaluaren la situació. Els esforços desesperats per salvar la vida de l'obrer bolivià foren inútils i el Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor obrí diligències per la mort a l'hotel, al temps que la Policia Judicial es feia càrrec de la investigació.

Ja han declarat el cap d'obra i l'aparellador

D'ençà que es produí l'accident mortal en la reforma de l'hotel Cala Millor, la Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha pres declaració a l'aparellador, al cap d'obra i a un testimoni fortuït dels fets. De moment, no s'ha imputat cap dels tècnics de l'obra, però les fonts consultades indicaren que alguns podrien ser acusats de la tragèdia. Allò que ja ha quedat clar, ara per ara, és que la paret estava mal construïda i que les pluges caigudes abans de l'accident en debilitaren l'estrucutra.

 

2010-05-18 | Etiquetes: , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/66871

Comentarios

		

Arxius

<Junio 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia