Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Ciutadella: Barceló i Pons defensen la legalitat de les actuacions del Consell de Menorca

Ciutadella: Barceló i Pons defensen la legalitat de les actuacions del Consell de Menorca

(Diari de Balears, 6/03/2010)

Han declarat avui matí davant el jutge arran de la querella presentada per Valeriano Allés per un presumpte cas de prevaricació

Europapress. La portaveu del Govern i consellera de Turisme, Joana Barceló, ha expressat la seva tranquil·litat després de la declaració avui matí davant el Jutjat d'Instrucció número 3 de Maó per un presumpte delicte de prevaricació administrativa a partir d'una querella contra ella presentada per l'empresari Valeriano Allès Canet, qui també acusà l'actual president del Consell de Menorca, Marc Pons, d'un presumpte delicte de prevaricació.

Després de declarar davant la jutgessa Rebeca Martín Calvo, Barceló ha indicat que "he intentat respondre a totes les preguntes que m'han fet i col·laborar amb la Justícia" i ha reiterat que el Consell de Menorca "ha actuat dins de la legalitat a tota hora intentant que tots els ciutadans se sentin tractats de manera justa i en igualtat de condicions". Barceló ha prestat declaració durant mitja hora per uns fets que es remunten a la seva gestió com a presidenta del Consell de Menorca.

Per la seva part, l'interrogatori a Marc Pons ha durat aproximadament una hora i mitja. Després ha valorat "positivament" la compareixença, tot afirmant que "he donat resposta a totes aquelles qüestions que podien generar qualsevol tipus d'ombra i he aportat tota la documentació que reafirma les decisions preses pel Consell". Pons ha respòs avui per uns fets que es van produir quan ocupava el càrrec de conseller d'Ordenació del Territori en la Institució Insular, presidida per Barceló.

Així, en declaracions a la premsa, el president del Consell menorquí ha explicat que la denegació de la llicència de construcció de la fàbrica de blocs a la pedrera de Son Sintes de Ciutadella "no anava en contra de ningú, sinó que únicament pretenia fer complir la normativa, com l'ha ratificat el Tribunal Superior de Justícia."

D'altra banda, ha apuntat que "quan es dóna una inactivitat municipal, la normativa estableix que l'administració de rang superior, en aquest cas el Consell de Menorca, ha d'actuar, i així ho vam fer". Pons ha puntualitzat que "les decisions que s'han pres respecte a aquest expedient han estat sempre des del més escrupolós respecte a la llei i a la normativa urbanística existent".

Així mateix, ha remarcat que, tant ell com Barceló, són diputats autonòmics i podrien haver-se abstingut de declarar per la seva condició d'aforats, però, en un "exercici de transparència" i a causa de la "tranquil·litat que ens produeixen les accions que hem dut a terme hem decidit comparèixer davant del jutge", ha postil·lat Pons. En aquest context, l'advocat de Barceló i Pons, Gabriel Garcías, ha confiat que la denúncia s'arxivi pròximament.

L'acusació parla de subrogació il·legítima

L'advocat de la part querellant, Jordi Tirvió, ha assenyalat que "hi ha moltes proves documentals que acrediten la "manca de legitimació en la subrogació". En aquest sentit, Tirvió ha posat èmfasi que el querellant va denunciar la decisió del Consell de subrogar-se a l'Ajuntament de Ciutadella per a la tramitació de la disciplina urbanística a la instal·lació d'una fàbrica de prefabricats en sòl rústic.

Els fets es remunten a mitjan l'any 2004, quan l'empresa Valeriano Allés Canet va demanar la llicència d'obres per construir la fàbrica de prefabricats en sòl rústic, però l'Ajuntament de Ciutadella no va actuar. En aquell moment, l'empresa va denunciar demora davant del silenci reiterat administratiu del Consistori, per la qual cosa el Consell va ser l'encarregat de donar resposta a la sol·licitud de llicència, que va denegar el 15 de novembre de 2004, al·legant que el Pla General d'Ordenació Urbana de Ciutadella i el Pla Territorial Insular no permeten la ubicació d'instal·lacions industrials en sòl rústic.

2010-03-06 | Etiquetes: , , , , | Categories: Menorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/66158

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia