Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: el GOB demana la paralització d'unes obres il·legals a Cala Sequer

Manacor: el GOB demana la paralització d'unes obres il·legals a Cala Sequer

(Diari de Balears, 20/02/2010)

Els ecologistes insten l'Ajuntament de Manacor a què aturi una construcció presumptament sense llicència a una de les cales verges del municipi

El GOB ha remès una denúncia a l'Ajuntament de Manacor i a l'Agència de Disciplina Urbanística del Consell de Mallorca perquè paralitzin les obres que s'estan executant de forma il·legal i tot apunta a què sense llicència dins d'un dels espais protegits més emblemàtics de l'illa, la Cala Sequer, a les cales verges del municipi de Manacor.

Les obres s'estan duent a terme en una mansió de grans dimensions que va començar a construir-se fa uns 20 anys i que ja va ser, llavors, objecte d'una intensa campanya de protesta i en defensa de les cales verges de Manacor.

Segons recorda el GOB en un comunicat, aquella construcció "vergonyosa" es va acabar de construir il·legalment i es va ubicar al "pitjor lloc possible" pel que fa a impacte paisatgístic i amb un excés de volum "escandalós", que els promotors van reconèixer però, tanmateix, mai no la van enderrocar, malgrat que l'ajuntament així li ho va exigir. De fet, la mansió té més de 1.700 metres quadrats edificats, la qual cosa causa un impacte "inqüestionable".

Segons diu la nota, el GOB també va denunciar al seu dia el tancament amb reixa (restringit a ANEI) i la desviació del camí tradicional d'accés a la cala. Ara, la propietat està duent a terme noves obres, presumptivament, sense llicència municipal.

L'organització ecologista assenyala així mateix que la propietat de l'immoble, Euroagrique de comerç S.L, va intentar el juny de 2009 que la Comissió Insular d'Urbanisme els exoneràs de demanar una llicència, però aquesta se'ls va comunicar que era preceptiva. Segons apunta el GOB, l'Ajuntament de Manacor no els ha concedit la llicència, si bé això no els ha dissuadit per aturar l'obra.

Finalment, el GOB informa que ha sol·licitat l'ajuntament de Manacor que reobri l'expedient d'aquesta construcció i paralitzi les obres il·legals que s'estan executant. Així mateix, també reclama que s'obligui els promotors a complir la llei, forçant la propietat a enderrocar l'immoble a fi de reduir l'impacte paisatgístic que ocasiona.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/66023

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia