Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: Monport: la majoria dels 97 habitatges en sòl protegit estan venuts

Andratx: Monport: la majoria dels 97 habitatges en sòl protegit estan venuts

(Diari de Balears, 22/07/2009)

L’Ajuntament d’Andratx tem que els propietaris, majoritàriament catalans i austríacs, demanin a l’Administració indemnitzacions altíssimes

La majoria dels 97 habitatges aixecats en 16 blocs en sòl protegit a Monport, al port d'Andratx, estan venuts. I els propietaris són sobretot ciutadans catalans i austríacs. La sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB), que avala les normes urbanístiques del municipi que aprovà el Consell de Mallorca el 2007, dóna la raó a PSOE, UM i PSM que en el seu moment, quan eren a l'oposició, mantenien que era una zona protegida. Ara en canvi, que aquests partits són a l'equip de govern, topen amb un problema.

L'Ajuntament popular que presidia Eugenio Hidalgo mantenia que era sòl urbà i com a tal donà llicència a la promotora que construir-hi els blocs. Ara, es preveu que les sentències posteriors declarin que les llicències es varen concedir malament i les reclamacions es faran davant l'Ajuntament d'Andratx. Epifanio Méndez, regidor d'Urbanisme, està convençut que els amos es defensaran.

"En el seu dia", explica Méndez, "ja se'ls comunicà des de l'Ajuntament que podien personar-se a la causa judicial oberta per aquest cas". Però la reclamació d'indemnitzacions es realitzarà a l'Ajuntament, ja que es tracta de la institució que atorgà els permisos i les quantitats poden ser desorbitades".

Què s'ha de fer?

El regidor socialista indica que el Consistori encara no s'ha plantejat com fer front a aquesta situació. "Per a l'Ajuntament és pràcticament impossible assumir les indemnitzacions; haurem d'acudir davant instàncies superiors. De tota manera, el procés encara s'allargarà bastant en el temps". "Nosaltres apostam per la demolició d'aquests blocs il·legals, però això implica unes conseqüències", destaca el responsable d'Urbanisme.

La Sala ja s'enfronta a una situació semblant a Cala Llamp. Una sentència del jutjat contenciós administratiu declara il·legals uns edificis construits en aquest nucli costaner del municipi. El recurs de la promotora es basava, de la mateixa manera que a Monport, en el fet que el sòl era urbanitzable, ja que tenia els serveis en regla abans de l'entrada en vigor de les directrius d'Ordenació del territori aprovades pel Consell de Mallorca. El Consistori, igualment, es pot enfrontar al pagament d'indemnitzacions. Encara que en aquest cas s'han paralitzat les obres de dos edificis que inclouen sis habitatges. "Això no és res, en comparació amb el cas de Monport", diu Epifanio Méndez.

La Sala, a més, es pot veure obligada a executar i assumir el cost de l'esbucament per a la restitució de la zona al seu estat original. Els terrenys estan qualificats com a Àrea Rural d'Especial Interès.

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/63857

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia