Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: modèlica i exemplar

Andratx: modèlica i exemplar

(Diari de Balears, 31/05/2009)

Una sentència anul·la una llicència d’obres concedida per l’Ajuntament d’Andratx, presidit aleshores per Eugenio Hidalgo, en considerar que el terreny no és urbà. Diu també que el Consistori haurà de fer tot el que sigui necessari, “fins i tot la demolició de les obres”, per restaurar l’ordre urbanístic

Pep Verger. Modèlica i exemplar. La sentència rubricada per Sonsoles Lloria Gómez, jutgessa del Contenciós Administratiu número 2 de Palma, declara nul·la una llicència atorgada per l'Ajuntament d'Andratx a l'empresa Marmacén Sol SL perquè pogués construir 24 cases en quatre blocs de tres plantes a Cala Llamp.

Ahir, el president del GOB, Macià Blàzquez, i l'exportaveu del grup ecologista Miquel Àngel March es mostraren molt satisfets per la resolució judicial que estima la seva demanda.

La sentència declara nul·la la llicència d'obres atorgada el 2005 per l'Ajuntament d'Andratx, presidit aleshores per Eugenio Hidalgo. Els terrenys de Cala Llamp on es donà el permís eren els únics no edificats i es troben en una àrea catalogada com a sòl rústic.

L'esmentada llicència, curiosament, va ser concedida per la junta de govern de l'Ajuntament d'Andratx en un temps rècord de 15 dies.

El Tribunal ha considerat ara que els terrenys no són urbans, ja que no hi estan classificats i, a més a més, no tenen els serveis bàsics. En aquest sentit, Miquel Àngel March recordà que els terrenys on ara s'ubiquen els 24 apartaments són rústics, segons el Pla Territorial, i àrea de prevenció de risc, en aquest cas d'esllavissament, pel fort pendent.

La resolució no es limita a declarar nul·la la llicència, sinó que també ordena l'Ajuntament que faci les passes necessàries per procedir-ne a la demolició. "L'Ajuntament serà obligat a dictar tots els actes que siguin necessaris per a la restauració de l'ordre infringit, fins i tot la demolició de les obres realitzades amb motiu de la concessió d'aquell permís". En aquest sentit, Macià Blàzquez recordà que en massa oportunitats no s'arriben a complir les sentències que obliguen la demolició. Recordà el cas de les cases de Lluc Alcari, en el qual els tribunals han multat el batle de Deià per no complir la sentència que exigeix l'esbucament de les edificacions.

El cas dels 24 apartaments de Cala Llamp és una de les causes penals instruïdes pels jutjats de Palma, a instància de la Fiscalia Anti corrupció. Blàzquez i March es mostraren esperançats que es pugui evitar que l'Ajuntament d'Andratx hagi de pagar cap tipus d'indemnització. Consideren que l'haurien d'afrontar, si fos pertinent, els responsables d'haver donat la llicència de manera irregular. I és que Eugenio Hidalgo disposà d'informes tècnics favorables per atorgar la llicència ara anul·lada.

Contra aquesta sentència es pot interposar un recurs d'apel·lació davant la Sala Contenciosa Administrativa del TSJIB en el termini de 15 dies, per part de l'Ajuntament d'Andratx i per part de la promotora Marmacén Sol SL.

2009-05-31 | Etiquetes: , , , , | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/63276

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia