Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: l’urbanisme divideix el pacte

Manacor: l’urbanisme divideix el pacte

(Diari de Balears, 19/03/2009)

Els expedients de demolició per infracció urbanística han fet que el PP es desmarqui del seu soci AIPC, que gestiona l’àrea. Els populars no són partidaris de la severitat

Guillem Mas. La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor deixà ahir paleses les discrepàncies entre els socis de govern, PP-AIPC. En la reunió es parlà de desset expedients de demolició urbanística, que seran elevats en el proper ple i que només tingueren els vots favorables d’AIPC i la coalició PSM-Esquerra-Verds. Aquests vots foren suficients perquè s’aprovàs l’execució de les demolicions, ja que la resta de grups –PP, ALM-UM i PSOE– s’hi abstingueren. La proposta del delegat d’Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), no rebé el suport de Llorenç Bosch ni d’Isabel Febrer, ambdós representants del PP a la comissió. Un posicionament, el del PP, que no sorprengué Amer: "No m’ha estranyat gens", deia ahir. La realitat és que des del primer moment en què el regidor d’Urbanisme, una vegada haver entrat en el càrrec, anuncià severitat contra les infraccions urbanístiques, el PP se’n desmarcà tot d’una i intentà, fins i tot, fer recapacitar Amer.

De fet, el PP declinà ahir fer qualsevol tipus de declaració respecte a aquest tema i explicar el sentit del seu vot. S’ha de recordar que el PP ostentà, durant el mandat passat, la delegació d’Urbanisme, de la mà del batle Antoni Pastor; període en què s’obriren els expedients d’infracció urbanística que ara AIPC vol executar fins al final, fins a la demolició. Precisament, l’anunci dels esbucaments ha creat una forta polèmica al municipi i ha deixat el PP en una situació prou compromesa.

Legalitat

És per això que Amer considera que el seu posicionament és "valent" i es fonamenta en el fet que "a Manacor hi ha gent que no té cap respecte per la normativa. Si uns la compleixen, no és justificat que altres se la botin. Tothom és o ha de ser igual", sentencià l’edil. Amb tot, però, Amer defensà la coherència mostrada per PSM-Esquerra-Verds, únic partit que li donà suport. La posició d’ALM-UM i del PP, segons el regidor, "entra dins el que ja prevèiem", tot i que lamentà que "tothom hauria de tenir clar que s’ha complir amb la llei i restablir la legalitat allà on pertoqui".

Criteris

Per la seva banda, Catalina Julve justificà l’abstenció d’ALM-UM pel fet que "nosaltres som coherents perquè ja diguérem que, si no ens aclarien quins criteris se seguien per triar quines obres s’havien d’esbucar, ens hi abstindríem. Per què uns sí i uns altres no?". Des del PSM-Esquerra-Verds, Joan Llodrà defensà el seu suport amb el fet que "hem de donar validesa a la feina que fan els tècnics de l’Ajuntament que ens duen aquestes propostes, ja que algunes es tracten d’infraccions a sòl rústic molt flagrants".

Júlia Roman (PSOE) tornà a incidir que "no s’han fixat els criteris que s’han seguit per dur aquests expedients a demolició i per això ens hi hem abstingut, per no perjudicar-ne el curs". Amb tot, les decisions ‘valentes’ de Bernat Amer al capdavant de la Delegació d’Urbanisme creen molts maldecaps al socis de govern del PP, tant que s’estimen més no fer-ne cap declaració.

2009-03-19 | Etiquetes: , , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/62374

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia