Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Palma: Cort paralitza l’àrea comercial del Carnatge per la llicència “irregular”

Palma: Cort paralitza l’àrea comercial del Carnatge per la llicència “irregular”

(Diari de Balears, 19/03/2009)

La promotora feia una gran superfície en uns terrenys afectats per l’àmbit de servitud de l’aeroport sense autorització d’Aviació Civil. Tampoc no tenia el permís previ d’activitats per a aparcament. A més, justificà que el projecte era una nau d’“ús esportiu indeterminat” quan al PGOU aquesta catalogació és inexistent

Laura Morral. L’Ajuntament de Palma ja ha ordenat la paralització cautelar de les obres del centre comercial a la zona del Carnatge en els terrenys de l’antic camp de futbol del Collera catalogats en el PGOU de Palma com a d’ús esportiu. El decret de suspensió es produí divendres després que Cort comprovàs que la promotora Inversiones Son Manuel executava, des de feia prop d’una setmana, aquestes obres amb un permís tramitat de manera "irregular". La llicència es demanà el 2005 i fou concedida el 2006 per l’exregidor d’urbanisme Rodrigo de Santos. Per començar, l’actual gerència d’Urbanisme ha detectat que l’obra –inclosa dins l’àmbit de servitud de l’aeroport– no tenia el permís d’aviació civil tal com estan obligats a tenir tots els projectes que estan afectats al voltant d’aquest domini. De fet, va ser aquest mateix organisme qui donà la veu d’alarma al Consistori, que provocà la revisió de l’expedient i la posterior paralització.

Però, a més a més, les "irregularitats" no acaben aquí. Aquesta llicència constava de dues parts. En una, la promotora sol·licitava el permís per fer un projecte indefinit: una nau per a "ús esportiu indeterminat". Des d’Urbanisme s’ha fet constar que aquest tipus d’activitat no existeix i que qualsevol projecte ha de detallar l’activitat en concret (pista de tennis, poliesportiu, complex comercial...); la segona part era per construir una zona d’aparcaments. Segons Urbanisme, en aquests casos particulars (quan tenen relació amb projectes d’àrees d’estacionaments), sempre es requereix un permís previ d’instal·lació d’activitats. Doncs bé, la promotora tampoc no el tenia. En aquests moments, el Consistori està revisant la llicència per comprovar si pot considerar-la vàlida o nul·la. Dimarts expirà el termini de 48 hores per aturar les obres, tot i que la promotora podria presentar al·legacions a aquesta decisió municipal.

Tots aquests incompliments posen en evidència l’estratègia tant de la promotora com de l’anterior Consistori –que féu els ulls grossos– per "colar" un centre comercial en una zona "prohibida". El juliol de 2007, la promotora demanà una petita modificació del permís, però tot el gruix de la tramitació ja s’havia concedit amb anterioritat. Com que era una modificació, el fet passà per alt al nou govern, i més si només feia quatre dies que era al Consistori.

2009-03-19 | Etiquetes: , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/62373

Comentarios

1
De: Apolitic realista Fecha: 2009-03-25 19:06

La llicencia definitiva la va concedir l'actual consistori i l'autorització d'aviació civil l'ha de sol·licitar l'ajuntament en qualsevol cas. Sembla que l'actual ajuntament vol culpar el PP però no pareix que tengui per on justificar-ho. Queda clar que han ficat la pota fins abaix i volen passar el mort als d'abans. Que cada un guardi lo que ha mort.		

Arxius

<Marzo 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia