Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Pollença: ja fa un any que esperen

Pollença: ja fa un any que esperen

(Diari de Balears, 8/03/2009)

Continua la construcció de pisos a Cala Molins a l’espera que el jutge en dictamini sobre la legalitat

Acaba de complir-se un any d’ençà que el jutge va rebutjar paralitzar de manera cautelar les obres de construcció d’habitatges plurifamiliars a la falda de la muntanya de Can Botana, en la primera línia de Cala Sant Vicenç. La resolució era demolidora per als veïns i els ecologistes. Les noves promocions de pisos no causen cap dany "irreversible" a la cala perquè encara hi ha la possibilitat de demolició.

Des de llavors i fins ara, la construcció de pisos (amb totes les llicències urbanístiques en ordre) ha continuat endavant. A diferència d’allò que passaa altres indrets, la crisi de la construcció no ha arribat a la primera línia de Cala Molins. Prova d’això és la impressionant grua i el buidatge del solar més pròxim a la platja. Hi ha quatre solars que disposen de llicència per edificar fins a 39 habitatges, sis d’ells, ja estan pràcticament acabats.

Amb totes les llicències

La construcció de plurifamiliars a la UNAC-33 de Pollença (aquest és el nom tècnic que rep la urbanització situada al costat del torrent de Can Botana, a la Cala Molins) disposa de totes les llicències, concedides in extremis pocs mesos abans de les eleccions municipals, quan Bartomeu Cifre (PP-UMP) era batle de Pollença. El primer edil era conscient de la imminent entrada en vigor d’una nova normativa urbanística que impossibilitaria per tota la vida aquest tipus de construccions a la zona. Dia 5 de maig de 2008 el Consell de Mallorca aprovava de manera definitiva després de tretze anys de tramitacions la nova normativa urbanística, molt més restrictiva. Aleshores era massa tard i només quedava la via judicial.

Les llicències d’obra de la UNAC-33, que disposen de tots els informes tècnics favorables han estat recorregudes davant el jutge per ecologistes, veïns i per Esquerra Unida. Tots qüestionen l’actuació dels tècnics i defensen la il·legalitat d’un acte administratiu que si s’hagués retardat uns mesos hauria impedit definitivament la construcció de pisos en aquest lloc únic.

En el darrer contenciós veïnal presentat el mes de maig passat, els veïns adjuntaren un ofici de l’arquitecte municipal a qui en aquell moment era batle de Pollença, Bartomeu Cifre, en què l’adverteix de la necessitat de tramitar amb urgència el projecte de dotació de serveis de la urbanització per tal de defugir les previsions del nou planejament que havia d’entrar en vigor. Segons els veïns, els tècnics obviaren, a més, l’aprovació d’una norma complementària a la llei urbanística de 1990 aprovada el 1995 i que redueix els habitatges que s’hi poden construir.

Des que es va presentar la primera denúncia veïnal davant el jutge, ha passat un any i mig i el nombre de denúncies s’eleva a tres. L’abril de 2008, el primer dels denunciants va sol·licitar la inhibició de la causa del jutjat a la Sala del Contenciós de l’Audiència de Palma. Encara no n’ha rebut resposta.

L’Ajuntament ja no concedirà llicències noves (la normativa actual ho impedeix), però la construcció dels pisos s’hi reinicià a principi de novembre, després de l’auge de la temporada turística.

2009-03-08 | Etiquetes: , , , , , , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/62227

Comentarios

1
De: conor mcgregor Fecha: 2019-04-08 15:11

File explorer are comes with the many new features then old window version,so finally first read the basic info find file explorer windows 10 i really enjoyed and i can say you just try to play this game.		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia