Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Lladó exigirà més català al cap de l’Agència Urbanística

Lladó exigirà més català al cap de l’Agència Urbanística

(Diari de Balears, 15/01/2009)

El conseller d’Interior durà al ple una modificació de la plaça i hi demanarà el nivell C, tal com preveia al principi

Quim Torres. El conseller insular d’Interior, Joan Lladó (Bloc), té la intenció de dur al ple del Consell del 5 de febrer una modificació de la nova plaça de director gerent de l’Agència Urbanística i tornarà a exigir el nivell C de català i no el B per ocupar aquest càrrec, com finalment s’aprovà en el darrer ple a petició de la consellera insular del Territori, la socialista Maria Lluïsa Dubón. De fet, la proposta de creació d’aquesta nova plaça que va fer el Departament d’Interior, dirigit per Lladó, ja exigia el nivell C de català, però Dubón plantejà una esmena in voce —verbal— durant el ple de la setmana passada per tal de rebaixar l’exigència de català a aquest alt funcionari. Segons fonts del Consell, en aquell moment l’equip de govern pensava oferir aquesta plaça, que es de funcionari però de lliure designació —a dit—, a un empleat públic de la Diputació de Barcelona amb molta experiència en qüestions urbanístiques però que no tindria el nivell C de català.

La rebaixa de les exigències de català s’aprovà en el ple de la setmana passada per unanimitat, amb el vot de Lladó, que és president d’Esquerra a les Illes, i de la resta de consellers nacionalistes i progressistes del Bloc, UM i el PSIB-PSOE. El PP finalment li arribà a donar suport. A preguntes d’aquest diari, Lladó explicà ahir que no votà en contra de l’esmena presentada per Dubón "per no rompre el pacte en la votació", cosa que no ha passat encara a la institució aquesta legislatura. Al mateix temps, el responsable insular deixà clar que no està d’acord amb la rebaixa aprovada i afegí que si ara planteja un modificació de la Relació de Llocs de Treball per tornar a la proposta que el seu departament havia dut a l’anterior ple és perquè "totes les places noves de nivell A de l’Administració General surten amb l’exigència del nivell C de català i aquesta no pot ser una excepció".

De fet, fou el PP qui alertà en el darrer ple que la rebaixa en les exigències de català per aquest alt funcionari podria generar un "greuge comparatiu" amb altres funcionaris. I és que de les sis places que hi ha de tècnic de l’Administració General a l’Agència Urbanística, la del director gerent és l’única que no requereix el nivell C de català. La consellera del Territori, Maria Lluïsa Dubón, aleshores justificà la rebaixa perquè es vol prioritzar que l’ocupi un funcionari expert i ben preparat, i perquè es vol obrir a funcionaris d’altres administracions.

Una decisió criticada

La rebaixa en el nivell de català exigit per a la plaça del futur director gerent de l’Agència Urbanística provoca reaccions en contra des de l’àmbit nacionalista i des dels sectors més bel·ligerants en el procés de normalització de la llengua pròpia. L’Obra Cultural Balear, per exemple, considerà "inacceptable" la rebaixa de l’exigència de català i advertí que no hi ha cap explicació per justificar que es faci una excepció amb aquesta plaça de funcionari. Segons l’entitat, les forces del Pacte –PSIB-PSOE, Bloc i UM– i també el PP, a l’oposició, "donen un mal exemple als ciutadans que pensaven que la nova etapa significaria un canvi més substancial en política lingüística". L’Obra també demanava una rectificació del que considerava un "greuge comparatiu". Una rectificació que, si no hi ha novetats, es plantejarà en el proper ple del Consell, previst per al proper 5 de febrer, quan el conseller insular d’Interior, Joan Lladó, sotmeti a votació una modificació de les condicions d’aquesta plaça per retornar-les a la situació original, en què s’exigia el nivell C de català.

2009-01-15 | Etiquetes: , | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/61505

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia