Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > “Si un agent duu una denúncia al fiscal, ho fa a títol personal i no en nom del Govern”

“Si un agent duu una denúncia al fiscal, ho fa a títol personal i no en nom del Govern”

(Diari de Balears, 21/10/2008)

Grimalt modificarà “de manera imminent” la instrucció de Jaume Font que dificulta la resolució de delictes ecològics i urbanístics. El conseller vol donar “prioritat a parers tècnics i no polítics”

Segons el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt (UM), la instrucció feta posar pel seu antecessor Jaume Font (PP), que segons CCOO barrava que algunes denúncies per delicte ecològic arribassin al fiscal, té els dies comptats. El conseller també parla de la manca de recursos que pateixen els agents de Medi Ambient "com a conseqüència de la crisi".

Què feis comptes fer amb la instrucció de Jaume Font?

La canviarem. En aquests moments estam mantenint converses amb els agents de Medi Ambient i esperam que això pugui ser una realitat d’aquí a dues o tres setmanes. La decisió ja està presa.

Què suposarà el canvi?

Fins ara qui decidia quines denúncies arribaven a la Fisalia era el secretari general de la Conselleria. És a dir, les denúncies passaven per un sedàs polític. Això s’ha d’acabar. D’aquí endavant passaran per un sedàs tècnic. Amb el canvi d’instrucció serà un funcionari d’alta graduació, seguint criteris tècnics, qui decidira quines denúncies es porten al fiscal de Medi Ambient i quines queden a la Conselleria.

En temps del PP (i ara també) la Conselleria preveia "càstigs" disciplinaris per aquells agents que passaven denúncies al fiscal. Es mantindrà això?

Un agent de Medi Ambient pot presentar les denúncies que vulgui a la Fiscalia. Ara bé, ho fa a títol personal i no en representació del Govern. Tanmateix, la Conselleria estudia algunes mesures excepcionals perquè els agents puguin passar aquestes denúncies en determinats casos. Per exemple, si el funcionari encarregat de prendre la decisió té el dia lliure, l’agent que hagi trobat algun cas sospitós ho podrà presentar a la Fiscalia, sempre i quan ho hagi consultat abans per telèfon amb el funcionari esmentat.

Ara, els agents de Medi Ambient es troben distribuïts en direccions generals diferents. S’unificaran tots els efectius en un sol departament?

Encara ho estam estudiant. La decisió no està presa. El que sí és cert és que ara per ara no hi ha cap denúncia aturada a la Conselleria. Això, ho vull remarcar. Ara, no n’hi cap, tal com va passar amb les denúncies d’Andratx que arrossegaren durant mesos en la legislatura anterior.

CCOO ha criticat que el Cos d’Agents de Medi Ambient és el més reduït de tot l’Estat.


No sé si som la comunitat amb manco agents. Allò que sí que és cert és que n’hi ha pocs. En tenim coneixement i voldríem posar-hi remei. Ara, però, no hi ha doblers. Amb aquesta crisi hem adquirit el compromís de no augmentar-ne la plantilla.

Durant tota la legislatura?

Com a mínim durant el 2009. Per poder crear aquestes places s’han de convocar oposicions i els pressuposts els haurien de dotar econòmicament. Això, ara mateix, com ja he dit, no és possible.

Segons CCOO els agents treballen amb "precarietat" perquè els manquen "recursos de tota casta".

És evident que aquesta situació s’ha de millorar. Ara, però, no podem.

2008-10-21 | Etiquetes: , , | Categories: Suprainsular | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/60095

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 34.203.213.116 (0b7f5dd20a)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Enero 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia