Disúrbia
Bitŕcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: l'Audičncia jutjarŕ els germans Hidalgo i Jaume Massot pel restaurant El Grillo

Andratx: l'Audičncia jutjarŕ els germans Hidalgo i Jaume Massot pel restaurant El Grillo

(Diari de Balears, 10/05/2008)

El jutge envia a l'alt tribunal la documentació per obrir el segon judici del cas Andratx

XAVIER GISPERT ZEGRÍ. Palma. L'Audiència Provincial de Palma ja té sobre la taula tota la documentació necessària per obrir el segon judici del cas Andratx contra l'exdirector general d'Ordenació del Territori i extècnic d'Urbanisme d'Andratx Jaume Massot, l'exbatle de la localitat Eugenio Hidalgo i el principal acusat d'aquest segon procés judicial: Carlos Hidalgo, el constructor, germà de l'exbatle d'Andratx i propietari del restaurant El Grillo.

L'Audiència ha de fixar ara una data per a la celebració de la vista oral. Fonts judicials apunten que el judici es podria celebrar en dos o tres mesos, si no es presenten entrebancs.La investigació que durà els tres acusats a la barra se centra en la construcció del restaurant del germà de l'exbatle d'Andratx, que fou edificat sobre uns terrenys protegits, catalogats com a Àrea Natural d'Especial d'Interès (ANEI).

El jutjat d'instrucció 12 de Palma remeté a l'Audiència dimarts passat, 6 de maig, tant els escrits d'acusació com els escrits de defensa de les parts personades en el cas, com també la documentació aportada per l'Ajuntament d'Andratx. Els fiscals Anticorrupció, Joan Carrau i Pedro Horrach, i l'acusació particular de l'Ajuntament andritxol, exercida per Isabel Fluxà i Josep de Luis, demanaran a l'alt tribunal que condemni els acusats per delictes contra l'ordenació del territori, prevaricació urbanística i falsedat documental.

Les acusacions sol·liciten a l'Audiència de Palma que apliqui idèntiques penes als dos càrrecs polítics del PP: l'exbatle i l'exdirector general del Govern. Així, tant Eugenio Hidalgo com Jaume Massot s'enfrontaran en aquest segon judici a una pena de dos anys de presó per falsedat documental i de sis anys de privació de llibertat per prevaricació. Ambdues penes són el resultat d'un agreujant, la seva condició de funcionaris públics. Aquesta circumstància que no afecta el tercer i principal acusat d'aquesta peça del cas Andratx, Carlos Hidalgo, a qui imputen tres delictes diferents: prevaricació urbanística, falsedat documental i delictes contra l'ordenació del territori, ja que ell seria l'autor material de la construcció del restaurant sobre una zona altament protegida com a ANEI. Per al germà de l'exbatle, les acusacions demanen una pena de sis anys de presó.

Tanmateix, les penes que sol·liciten Anticorrupció i l'acusació particular podrien variar al llarg del judici, tal com ha succeït durant el primer procés judicial contra els tres protagonistes de l'operació Vora mar. De les 70 investigacions que aglutina l'anomenat cas Andratx, l'assumpte del restaurant presumptament il·legal del germà de l'exbatle correspon a la peça número 32. En aquest cas, igual que en el del xalet d'Eugenio Hidalgo que s'ha sotmès aquesta setmana a judici, el jutge creu que hi ha prou indicis per pensar que els tres acusats es posaran d'acord per adjudicar una llicència irregular a Carlos Hidalgo.

En l'acte judicial que suposà la primera passa cap a l'enjudiciament de la peça 32, el jutge parlava d'una suposada caseta d'eines que s'hauria utilitzat com a excusa per edificar el restaurant, a través d'una llicència d'obra atorgada en una zona ANEI. Les investigacions de la Fiscalia apunten que els dos polítics del PP imputats, Eugenio Hidalgo i Jaume Massot, eren conscients que la qualificació del sòl havia estat falsejada i que es posaran d'acord per falsejar també la llicència que havia demanat Carlos Hidalgo.

2008-05-10 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/57312

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Quč és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia