Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > La defensa d'Hidalgo diu que l'hort del xalet no hauria d'estar protegit per llei

La defensa d'Hidalgo diu que l'hort del xalet no hauria d'estar protegit per llei

(Diari de Balears, 9/05/2008)

 El judici queda vist per a sentència després d'un crispat duel entre les parts en conflicte

XAVIER GISPERT ZEGRÍ. Palma. El misser de l'exbatle Eugenio Hidalgo, Rafel Perera, defensà ahir durant el darrer torn de paraula en el primer judici del cas Andratx la «lliure absolució» del seu client, argumentant que les circumstàncies paisatgístiques del solar on es féu el xalet no justifiquen la qualificació d'Àrea Rústica d'Interès Paisatgístic, el principal motiu del delicte que cometé Hidalgo. La defensa de l'exbatle destapà així la seva estratègia en la darrera jornada del primer judici del cas Andratx, després de quatre dies protagonitzats per les intervencions de les acusacions.

L'objectiu de l'afirmació del lletrat Perera era rebatre els arguments del fiscal Anticorrupció, Joan Carrau, del misser de l'actual Ajuntament d'Andratx, Josep de Luis, i de l'acusació popular, exercida per Miquel Borràs, que incidiren en el fet que Hidalgo comprà el solar protegit a un preu mínim amb l'objectiu de construir-hi el xalet «de manera deliberada», conscient que estava cometent un greu delicte contra l'ordenació del territori.

Tot i així, bona part de les intervencions de l'acusació se centraren en l'exdirector general d'Ordenació del Territori del Govern del PP Jaume Massot, que consideren el «cervell» de la trama «criminal» de corrupció urbanística. L'advocat de Massot, Miquel Capellà, rebaté les acusacions recordant a la Fiscalia que no hi ha «cap prova» que hi incrimini l'exalt càrrec del Govern, sinó que tot són suposicions i conjectures. Tant les defenses com les acusacions es donaren suport mútuament entre elles. Els missers de Massot i de l'exlletrat municipal Ignasi Mir se sumaren als arguments exposats per Rafel Perera. I les acusacions popular i particular s'afegiren als arguments de la Fiscalia.

Dos dels punts en els quals més incidiren les defenses foren la «complexitat de la normativa urbanística de Mallorca» i la «manca de proves» reals sobre la presumpta trama de corrupció, més enllà dels evidents delictes urbanístics que cometé Hidalgo en obviar que la llicència que aconseguí era per construir una nau agrícola i no per fer un habitatge unifamiliar aïllat.

Tal com quedà palès en l'anterior jornada del judici, l'exzelador municipal Jaume Gibert es conformà amb la rebaixa de pena que li han ofert les acusacions per «col·laborar» i «confessar» els suposats delictes que s'investiguen en el judici i en el conjunt de l'operació Vora mar. Així, el primer acte judicial del cas Andratx quedà ahir vist per a sentència, després d'un crispat duel entre defenses i acusacions. En el termini de dues o tres setmanes, els magistrats de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma, Joan Catany (president), Juan Pedro Yllanes i Diego López-Reino, hauran de decidir si envien a la presó Hidalgo, Massot i Mir, els absolen o en varien les penes.

2008-05-09 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/57287

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia