Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Palma: «He estat linxat abans que em jutjassin per un delicte que afecta Vinyals»

Palma: «He estat linxat abans que em jutjassin per un delicte que afecta Vinyals»

(Diari de Balears, 7/04/2008)

Miquel Amengual diu que Fiscalia no té indicis que el vinculin amb el cas de corrupció amb llicències

LAURA MORRAL. Palma. Miquel Amengual (Lloseta, 1961) ha decidit parlar. Ha passat un mes i mig d'ençà que Cort el suspengué de les seves funcions com a tècnic d'Urbanisme pel cas de corrupció amb llicències que implica l'exfuncionari d'Urbanisme Aureli Vinyals. De rebot, s'ha vist immers en una investigació per part de la Fiscalia perquè és exsoci de l'imputat a la promotora Eina Urbana, empresa que està en dissolució des de principi de 2007.

-Per què heu trigat quatre mesos a sortir i a donar explicacions?
-Des del primer dia em vaig posar a disposició de la batlessa, i a més de l'Ajuntament, a fi d'aclarir els dubtes que es poguessin generar respecte de la meva participació en el cas. Em sent molt ferit perquè s'han dit moltes mentides que a part d'afectar-me a mi han fet mal a la meva família i a la meva professió. Hi ha hagut una voràgine de donar explicacions que ha estat horrorosa. No hi ha hagut gens d'interès, sobretot de l'Ajuntament, per comprovar res.

-Teníeu una promotora amb Vinyals. No veis lògica la relació?
-Tinc una empresa amb ell que estam desmuntant per desavinences anteriors i de caire estrictament personal referides a la gestió de l'empresa. El problema és que m'han linxat abans de jutjar-me. He estat infectat per un cas que afecta Viñals.

-Quins negocis vau fer amb l'empresa?
-Les dues obres que hem fet a Palma són temes petits. Una eren quatre habitatges a Son Nadal 58. L'altra, un edifici més al carrer Església de Santa Fe. Aquí hi ha hagut una oposició forta per part d'alguna veïna. Però el que em sorprèn és que es prengui com a indici judicial opinions de la gent i no evidències.

-Qüestionau la investigació de la Fiscalia?
-A la querella s'han transcrit, en lloc de proves, rumors i opinions personals. Pens que s'arxivaran les actuacions perquè no hi ha hagut cap conducta delictiva per part meva. És cert que s'han basat algunes acusacions en rumors i no em sembla seriós.

-Doncs podríeu dir-me si els responsables d'Urbanisme tenien constància dels «afers» de Vinyals i, si és així, per què no actuaren?

-Jo coneixia els rumors que circulaven, però igual que els coneixia tot l'Ajuntament, des de la batlessa fins al bidell.

-Era l'únic?

-Els rumors són rumors, em pareix que per ser una mica més justs hauríem de fixar-nos en les objectivitats comprovables abans de desbarrar i abocar tota casta d'improperis i desqualificacions. Hi ha rumors de Viñals i d'altres funcionaris, però què t'he de dir...

-Si ho podia fer sol...

-L'Ajuntament està molt estructurat i tots els procediments administratius estan reglats. Van pas a pas. Viñals era una dent de l'engranatge.

-De Santos era el regidor. Sabeu si treballava igual dins Urbanisme que a l'Emop?
-Les empreses públiques tenen altres controls, però permeten una flexibilitat que no permet l'Administració...

-Un interí pot controlar llicències majors com Son Espases i altres, que es donaren de manera tan àgil?
-Si passava una cosa d'aquestes, pressions o interessos polítics, parlaven amb els caps de departament. Els temes importants no els fan els tècnics normals. Ho hauries de demanar al cap de departament corresponent.

2008-04-07 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/56691

Comentarios

		

Arxius

<Abril 2021
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia