Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Els pobles petits veuen amb bons ulls que el Consell els gestioni l'urbanisme

Els pobles petits veuen amb bons ulls que el Consell els gestioni l'urbanisme

(Diari de Balears, 2/03/2008)

J. SOCIES/ M. RAMIS. Manacor. «En els pobles tots ens coneixem i al final acabes dient: ara m'he de posar malament amb aquell o aquell altre, això vulguis o no és un entrebanc i dificulta la feina als Ajuntaments» així s'expressava Joana Maria Pascual, presidenta de la Mancomunitat del Pla en referència a la proposta del Consell de Mallorca per fer complir la disciplina urbanística.

I és que la Mancomunitat del Pla, que està formada per 14 municipis la majoria de menys de 5.000 habitants, la proposta del Consell els ha agafat enmig de la creació d'un consorci de tots els municipis per a la gestió de la disciplina urbanística. «Els municipis petits no poden pagar un advocat, un zelador, i un o dos arquitectes, per això havíem decidit fer-ho de manera mancomunada, per rentabilitzar recursos» diu Pascual, qui també assenyala que «el Consell ens ha sortit a camí amb aquests dos oferiments, i ara nosaltres haurem de mirar si o bé ells ens ajuden econòmicament amb el consorci o bé els cedim l'urbanisme, però tot encara està molt verd».

Cal recordar que molts municipis del Pla tenen a hores d'ara una moratòria urbanística per a la concessió de llicències d'habitatges plurifamiliars, aquests municipis estan a l'espera d'acabar de redactar les Normes Subsidiàries per poder tenir clar el model urbanístic del poble.

La proposta del Consell, però, també afecta altres municipis petits que no són del Pla de Mallorca. «Estaria bé que aquest tema es tractàs a l'assemblea de batles i que de la mateixa manera que existeix el consorci de la informàtica també hi hagués el consorci de l'urbanisme», va manifestar el batle de Selva, Joan Rotger, qui va afegir que «s'hauria de tractar per igual a tots els municipis, ja que tots són susceptibles d'infraccions urbanístiques».

Per la seva part, el batle de Mancor de la Vall, Bernadí Coll, va mostrar-se «plenament d'acord amb la idea del Consell», tot i que va explicar que «estaríem més d'acord amb la creació del consorci que ja va plantejar Jaume Font». Així mateix, Coll va afirmar que «si finalment no hi hagués consorci, ens acolliríem a la segona opció que va plantejar el Consell». El batle de Campanet, Francesc Morell, també va manifestar «estar d'acord amb l'ajuda que ens planteja el Consell, ja que a l'Ajuntament no tenim els mitjans suficients per poder dur endavant la part de la disciplina urbanística». En canvi, el batle de d'Escorca, Antoni Gómez, va comunicar que «la proposta del Consell tal com es plantejà no ens interessa, ja que a Escorca tenim l'urbanisme molt controlat» i es va decantar per la idea que defensà Jaume Font al Consell de Mallorca de crear un consorci urbanístic, «si es creàs aquest consorci si que ens aniria bé», va explicar Antoni Gómez. [Nota de Disúrbia: el batle d'Escorca ens hauria d'explicar per què li agrada l'idea del consorci que proposa -de forma molt inconcreta- el PP, si diu que en el seu municipi tot està molt controlat. O és que ni ell mateix es creu aquesta afirmació?]

2008-03-02 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/55970

Comentarios

1
De: Pep Fecha: 2008-03-02 21:24

Habeis visto el Ratxo en Puigpunyent? Que barbaridad		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia