Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > El polígon lligat a la residència de Marratxí no pot fer-se fins a l'estiu

El polígon lligat a la residència de Marratxí no pot fer-se fins a l'estiu

(Diari de Balears, 15/01/2008)

El Govern haurà de dotar de serveis el centre per obrir-lo abans

LL.P./Q.T. Palma.
El polígon comercial projectat al Pla de na Tesa (Marratxí) i lligat durant la passada legislatura a la construcció per part del Govern d'una residència de malalts d'Alzhèimer no tindrà el vistiplau definitiu almanco fins a l'estiu, i això sí finalment es considera convenient la seva construcció.

El Departament de Territori del Consell explicà ahir que aquest és el termini mínim, entorn als sis mesos, perquè acabi la tramitació que es fa de l'adaptació del planejament urbanístic del municipi de Marratxí, que inclou la reclassificació de 36 hectàrees de sòl rústic per al polígon, al Pla Territorial. La supervisió de la institució insular podria rebutjar aquest canvi d'ús.

Tot això implica que el Govern, amb la residència pràcticament enllestida, haurà d'afrontar ara la dotació i instal·lació de serveis urbans bàsics com aigua i electricitat per al centre sociosanitari per poder posar-lo en funcionament abans. El que s'esperava era que la urbanització del polígon, situat al costat, permetés connectar també el centre.

Com publicà ahir aquest diari, la nova Conselleria d'Afers Socials s'ha trobat amb aquesta situació sense que existís cap previsió. A més de la dotació de serveis per a la residència, construïda a sòl rústic, existeixen problemes amb els accessos viaris. L'Ajuntament de Marratxí no es fa responsable i recorda ara que això li correspon a l'Executiu autonòmic com a promotor del centre.

La construcció de la residència d'Alzhèimer es concretà l'any 2006 a partir de la signatura d'un conveni entre el Consistori marratxiner i l'empresari Vicenç Grande, promotor del polígon comercial en el Pla de na Tesa. Grande cedí a l'Ajuntament un solar 1,8 hectàrees de la finca de Son Llebre i a canvi aconseguia el compromís de la reclassificació del seus terrenys, fins aleshores rústics. El Consistori cedí el solar al Govern per fer el centre, que obtingué ràpidament el permís per fer-se a rústic pel seu interès general, mentre que la tramitació per al polígon s'ha retardat més.

Una societat del promotor que havia cedit de manera gratuïta el solar, Binipuntiró S.L., guanyà el concurs pel contracte de concessió per a la gestió -concertada- de la residència per a malalts d'Alzhèimer i altres demències, durant cinc anys i per valor de 5,6 milions d'euros. L'adjudicació, després d'un concurs obert, va ser aprovada per l'anterior Govern el 24 de maig de l'any passat, tres dies abans de les eleccions.

2008-01-15 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/54823

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.197.177.123 (d29f138cb4)
Comentario





		

Arxius

<Marzo 2017
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Categories

  • Eivissa i Formentera
  • Especial
  • Mallorca
  • Menorca
  • Operacio Voramar
  • Suprainsular
  • Etiquetes

    Llista d'etiquetes

    Documents

  • Altres infraccions
  • Notícies d'anys anteriors
  • Què és Disúrbia?
  • Recopilacions de notícies
  • Cercador de Disúrbia:



    Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
    Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

    Blogalia

    Blogalia