Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Son Servera: una promotora renuncia a construir 73 habitatges a la zona del Port Verd

Son Servera: una promotora renuncia a construir 73 habitatges a la zona del Port Verd

(Diari de Balears, 28/11/2007)

El batle va responsabilitzar Damià Ripoll de la «caòtica» situació de la urbanització

La promotora Matamosquera S.L, de Manacor, ha renunciat a la construcció de 73 nous habitatges a la zona del Port Verd. Això es produeix just tres dies després que el batle de Son Servera, Josep Barrientos (PSOE), donàs a conèixer públicament un informe del Col·legi Oficial d’Arquitectes que revelà l’existència d’un gran nombre de llicències d’obra en aquesta urbanització concedides de manera irregular.

«Aquesta sol·licitud de renúncia a una sèrie de llicències confirma no només que l’actuació política d’aquest equip de govern ha estat ajustada a dret i conforme a la legalitat establerta, sinó que l’activitat duita a terme durant els sis mesos de legislatura que han transcorregut està començant a donar els seus fruits». Eren les declaracions del batle de Son Servera, que juntament amb el regidor d’Urbanisme, Joan Riera, va informar ahir en roda de premsa d’aquesta renúncia de la promotora manacorina.

Barrientos va recordar que s’havia sol·licitat una auditoria dels serveis urbanístics de la urbanització i manifestava que «totes les llicències de plurifamiliars han estat atorgades irregularment per falta de fiança i compromís d’execució en les condicions de la llicència per autoritzar l’edificació. Els serveis actuals no poden donar servei a la promoció prevista».

El batle va mostrar la seva satisfacció per aquesta renúncia recent i va advertir que «ens reafirmam en la nostra línia d’actuació i continuarem actuant amb el màxim respecte i en el marc de la normativa, mostrant la nostra oposició més ferma que es continuï destruint el territori». Afegia que «no volem que s’aturi la construcció, però sí que la volem regular perquè hi ha hagut molta especulació».

Així mateix, Joan Riera va afegir que l’entitat Matamosquera SL tenia en marxa altres promocions a la mateixa zona a les quals no havia renunciat. «Esperem que això faci un efecte dòmino». La renúncia a la construcció suposa que l’Ajuntament haurà de reemborsar a la constructora l’Impost de Construccions (ICO). D’altra banda, Barrientos va responsabilitzar l’exbatle i exregidor d’Urbanisme, Damià Ripoll (PP), de «tot aquest caos» i el va acusar d’haver practicat «urbanisme a la carta» a través de decrets de batlia.

S’ha de recordar que l’actual equip de govern va decidir suspendre les llicències al Port Verd en considerar que els aprofitaments urbanístics són excessius.

El regidor d’Urbanisme digué que s’està treballant en la modificació de les normes subsidiàries, que «regularan tot el tema urbanístic», i anuncià que l’aprovació inicial podria ser a principi del 2008. Val a dir que els veïns de la urbanització han lluitat des de fa molt de temps per evitar la «destrucció del Port Verd». El tema de la concessió de llicències és a mans dels seus advocats.

2007-11-28 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/53706

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia