Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Palma: Calvo denuncia a la Fiscalia un tècnic en Urbanisme per «tràfic d'influències»

Palma: Calvo denuncia a la Fiscalia un tècnic en Urbanisme per «tràfic d'influències»

(Diari de Balears, 20/11/2007)

«Cobrava serveis extra» per agilitar tràmits en la concessió de llicències generals

LAURA MORRAL. Palma.
L'Ajuntament de Palma traslladà ahir al Ministeri Fiscal l'expedient disciplinari d'un tècnic interí del Departament d'Obres de la Regidoria d'Urbanisme per presumptes «negociacions prohibides a funcionaris» i «tràfic d'influència». Amb aquestes paraules es referí la batlessa de palma, Aina Calvo, en el moment que comparegué davant els mitjans de comunicació per donar comptes de la incoació d'aquest expedient per part del Consistori que es féu efectiu el passat 26 d'octubre. El Consistori ha duit a terme la tramitació administrativa de l'expedient, des del moment que tingué coneixement de les denúncies interposades a l'Ajuntament per diversos particulars, que han estat objecte d'anàlisi des del passat mes de setembre i que «fonamenten l'actual actuació del Consistori».

Tot i que Calvo no destapà ni la identitat de l'aparellador ni les actuacions «irregulars» sotmeses a investigació, fonts solvents pròximes al Consistori revelaren a aquest diari el nom del tècnic involucrat en aquest presumpte «delicte de negociacions i activitats prohibides» que respondria a les inicials d'A.V. L'afectat suposadament «cobrava serveis extres» per agilitar els tràmits en la concessió de llicències generals. Aquest tipus de permisos afecten tota l'àrea de Palma a excepció de les que es concedeixen a la zona perimetral del cas antic. En tot cas, Calvo no volgué detallar més informació ja que, al seu entendre, «perjudicaria tot el procés». Aquest funcionari s'incorporà al Consistori el mes de juliol de 2002. Curiosament, la batlessa manifestà que l'actual equip de govern no ha tingut constància de cap altra denúncia formal amb anterioritat a les efectuades el passat mes de setembre, tot i que, pel que sembla, hi hauria hagut contactes previs abans», manifestà Calvo. Afegí que l'expedient administratiu del funcionari, que té una suspensió provisional de la seva feina i sou, queda «aturat» i en mans de la Fiscalia, que serà l'òrgan encarregat d'admetre'l a tràmit en el cas que consideri que aquests fets tenen «caràcter delictiu».
Indicis d'infracció penal

Aina Calvo assenyalà que l'equip de govern ha actuat en «contundència» i ha informat de la situació per garantir-ne la «transparència». La decisió del Consistori s'ha pres en compliment del Reglament de Règim Disciplinari de l'Administració de l'Estat RD 33/86 i l'article 94.3 de de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, en relació a l'article 408 del Codi Penal que obliga la persona que instrueix l'expedient -quan vegi indicis d'infracció penal- a posar-ho en coneixement de l'autoritat que hagi ordenat la incoació de l'expedient per passar-ho al Ministeri Fiscal. La tramitació se suspèn fins a la resolució judicial.

2007-11-20 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/53539

Comentarios

		

Arxius

<Noviembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia