Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Palma: els veïns exigeixen a Cort que retiri més de 120 antenes il·legals

Palma: els veïns exigeixen a Cort que retiri més de 120 antenes il·legals

(Diari de Balears, 19/07/2007)

L’equip de govern municipal és conscient de la necessitat de regular la instal·lació d’aparells

CARME MORENO. Palma. La proliferació d’antenes de telefonia mòbil sense control preocupa els veïns de Palma i d’una manera especial aquells que viuen en barriades perifèriques com és el cas dels de la Gruta del Molinar, que el mes de novembre del passat any 2006 ja sospitaven que l’increment de casos de càncer està directament relacionat amb la instal·lació d’un aparell de telefonia mòbil a la zona.

D’aquesta manera, la presidenta de la Federació de Veïns i representant de la coordinadora Antiantenes, Rosa Bueno, demanà a principis de juliol una reunió a la batlessa socialista, Aina Calvo, per tractar aquesta problemàtica i «el desmantellament de les més de 120 antenes que funcionen de manera il·legal a Ciutat».

«No sabem si les antenes de telefonia mòbil són la causa o no dels casos de càncer, però allò cert és que hi ha hagut una proliferació de persones amb aquesta malaltia i estats nerviosos; a la zona del Molinar ja n’hi ha hagut catorze casos i tot això ha motivat que fa uns mesos es constituís la coordinadora ciutadana», concretà ahir Rosa Bueno.

Segons la representant de la coordinadora Antiantenes, la proliferació d’antenes de telefonia afecta tot Palma, però d’una manera especial els barris perifèrics com sa Indioteria, Son Sardina, el Molinar, s’Hostalot i Son Fortesa, on els veïns han protagonitzat diverses mobilitzacions per evitar que s’hi instal·lin aparells a causa del possible perill que representen les seves radiacions.

A més de la retirada, els veïns afectats reclamen l’elaboració d’una normativa que reguli la col·locació i la reducció de la potència dels aparells que donen cobertura a la telefonia mòbil. Així mateix exigeixen a l’Ajuntament que insti el Govern a elaborar una legislació per controlar la ubicació de les antenes.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, s’ha compromès a atendre tan aviat com sigui possible la coordinadora Antiantenes i es mostrà receptiva a regular i a controlar la instal·lació dels aparells que s’han anat col·locant a Ciutat. En aquests moments només existeix una normativa genèrica i el nou Govern municipal vol realitzar un control més estricte de la situació.

A finals de l’anterior legislatura el PSOE, a l’oposició, ja reclamà a l’equip de govern del Partit Popular la creació d’un mapa per localitzar totes les antenes de telefonia instal·lades a Palma i l’elaboració d’una ordenança reguladora.

En aquell moment, el ple acordà aquesta sol·licitud i també que s’instàs a actuar en aquest assumpte també el Consell de Mallorca, el Govern balear i el central a proposta dels populars.

Encara que l’anterior Executiu clausurà la instal·lació d’algunes antenes, els veïns afectats no es mostraren satisfets amb la mesura i Rosa Bueno reclamà ahir noves actuacions.

2007-07-19 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/50954

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia