Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: la Sala arrossega 200 llicències d’obra pendents de tramitació

Manacor: la Sala arrossega 200 llicències d’obra pendents de tramitació

(Diari de Balears, 5/07/2007)

El delegat Bernat Amer garanteix «mà dura» en disciplina urbanística

J.M.SASTRE. Manacor.
La delegació d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manacor arrossega devers 200 llicències d’obres pendents de tramitació o que s’han retornat per esmenar-hi deficiències.

El nou regidor d’Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), s’ha proposat agafar d’arrel aquest problema per posar-hi remei i ha ordenat als tècnics municipals que aquestes setmanes se centrin en la tramitació de llicències d’obra.

«Anam molt endarrerits en la tramitació de llicències i per això he demanat als tècnics municipals que deixin el que estaven fent per engegar-les tan aviat com sigui possible», declarà Amer.

El regidor, que s’ha estrenat al capdavant d’Urbanisme, garanteix aires nous i canvis en aquest departament. «En disciplina urbanística Manacor està bastant malament, però no en responsabilitzaré ningú. Fins ara hi ha hagut impunitat a l’hora de cometre irregularitats», adverteix Amer. I afegeix que «s’han acabat els greuges comparatius. Allò que no pot ser és que alguns ciutadans compleixin la llei i altres no i a aquests no els passi res».

En aquesta línia, va explicar que ha detectat que fins ara en molts de casos se suspenia una obra i se sancionava, però l’expedient rodolava per les oficines i al final «la casa ja estava feta i no passava res». A partir d’ara les coses canviaran: «Se suspendran les obres; si no en fan cas es precintaran i s’arribarà fins al final amb les sancions pertinents i l’ordre d’enderrocament. Hi haurà mà dura, no passarà ningú», diu Amer.

Pla General

Un dels reptes de Bernat Amer serà posar en marxa i aplicar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Manacor, aprovat inicialment i actualment en exposició pública. En aquest sentit, Amer explica que «hem perllongat el temps d’exposició pública perquè la gent al·legui i digui allò que considera que està malament i no tan sols quant a temes de, per exemple, una alçada, sinó en coses d’interès general». Per això, el regidor demana a la gent que conegui el Pla General. Amb aquest objectiu, la Sala ha editat uns discos compactes amb tot el contingut del document i que es poden obtenir de manera gratuïta a l’Ajuntament, en el departament d’Urbanisme o a les oficines de Porto Cristo.

Amer assenyala que el PGOU determinarà les zones verdes, les d’equipaments, els urbanitzables que s’han d’executar, però també l’estètica de les construccions i el model de ciutat del futur».

D’altra banda, Amer destaca els projectes d’imminent execució o que espera desenvolupar durant aquest mandat a Porto Cristo. S’acabarà el centre de salut, el Pla d’excel·lència està enllestit gairebé al cent per cent, hi ha un solar per a una nova i «necessària» escola de primària i a ses Comes hi haurà dues aules prefabricades el proper curs perquè els centres «estan saturats», es construirà un nou quarter per a la Policia Local i una sala polivalent a causa de la «gran activitat cultural de Porto Cristo». Per als dos darrers projectes, ja es disposa dels solars ubicats en un polígon devora el centre de dia.

2007-07-07 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/50729

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia