Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: qui és qui a S'Almudaina Dos

Andratx: qui és qui a S'Almudaina Dos

(Diari de Balears, 18/05/2007)

El cas de la urbanitzadora que pledeja amb el Govern obre noves vies d'investigació

P.C.Palma.
La urbanització S'Almudaina Dos, presidida per l'empresari català Mariano Vives Tristà, és una de les més de seixanta peces separades del sumari principal del cas Andratx, la suposada trama de corrupció urbanística que el jutge Álvaro Latorre, la Fiscalia Anticorrupció de Balears, Guàrdia Civil, Policia Judicial i inspectors de l'Agència Tributària investiguen des del passat mes de novembre.

Així, els protagonistes claus de la peça separada són els següents:

Miquel Coll
Una carta trobada en un escorcoll realitzat al domicili de l'exdirector general d'Ordenació del Territori Jaume Massot va vincular, suposadament, el president del Consell Consultiu, Miquel Coll Carreras, en el cas Andratx. La Guàrdia Civil i el jutge d'Instrucció instructor de la causa, Álvaro Latorre, li han pres declaració en qualitat d'imputat pel presumpte delicte de tràfic d'influències. Coll Carreras, lletrat de professió, assessora S'Almudaina Dos en la reclamació de 34 milions d'euros al Govern per la pèrdua d'aprofitament urbà al Port de Andratx. Sempre ha defensat la seva innocència i manté inalterable la seva posició de no dimitir com a president del Consell Consultiu. El seu advocat, Rafael Perera, ha posat «les mans al foc per ell» i es mostra rotund a afirmar que el seu cas serà arxivat.

Jaume Massot
L'exdirector general d'Ordenació del Territori Jaume Massot va assessorar S'Almudaina Dos en la reclamació milionària al Govern a través de l'empresa Territorio Asesores, que va cobrar 42.000 euros per un informe que va redactar. Territorio Asesores és integrat per dues persones: Massot i la seva esposa. El domicili social de la societat és la casa de la mare de l'excap d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Andratx. Massot es troba en llibertat amb càrrecs des de l'inici de l'operació Voramar.

Mariano Vives
El president de la urbanització S'Almudaina Dos ja ha declarat com a imputat en el cas Andratx. La seva empresa va contractar Miquel Coll com a assessor jurídic i va pagar 42.000 euros a Massot per l'informe que va redactar. Va dir al jutge que el seu projecte de construir un complex residencial al Port d'Andratx es va veure frustrat per un canvi d'ús del terra i que això li va produir pèrdues milionàries. Manté, per això, un plet contra el Govern al Tribunal Suprem.

Miquel Coll López
El fill del president del Consell Consultiu ha tingut un paper secundari en la peça separada de S'Almudaina Dos, ja que es va limitar a substituir el seu pare en la firma d'alguns documents. Malgrat això, també figura en la causa com a imputat i en aquesta condició va prestar declaració davant el jutge Latorre.

S'Almudaina Dos
És una societat amb seu al carrer de Vilaró 5, de Barcelona. Va arribar a disposar de gairebé 200.000 metres quadrats al Port d'Andratx, que al final no els va poder emprar per edificar-hi una urbanització del mateix nom. Va ser creada amb un capital social d'1,8 milions d'euros i la seva activitat és la promoció immobiliària. Els consellers són familiars Vives Tristá.

Territorio Asesores
Era una societat totalment desconeguda fins que va aparèixer als documents intervinguts pels investigadors del cas Andratx. Després de la declaració realitzada ahir per Jaume Massot, se sap que un dels seus principals ingressos (42.000 euros) va provenir de S'Almudaina Dos. La Fiscalia, al costat de la Guàrdia Civil, Policia Judicial, i inspectors de l'Agència Tributària intenten esbrinar si va realitzar més activitats relacionades amb la suposada trama.

2007-05-18 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/49514

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia