Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: Coll s'aferra a la cadira malgrat les peticions perquè plegui

Andratx: Coll s'aferra a la cadira malgrat les peticions perquè plegui

(Diari de Balears, 17/05/2007)

El president del Consell Consultiu es nega a dimitir durant una tensa reunió

XAVIER GISPERT. Palma.
Miquel Coll Carreras es negà ahir a dimitir del seu càrrec com a president del Consell Consultiu i tampoc no va acceptar quedar temporalment suspès de les seves funcions, tal com li demanaren dos membres del Consell. Dos juristes més l'animaren a no renunciar i dos més preferiren abstenir-se. Finalment, en un ambient de molts de nervis, Coll anuncià que es mantenia aferrat a la cadira. El veterà misser, de 92 anys, està imputat per tràfic d'influències en una suposada xarxa que el relaciona amb l'exdirector d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, i l'empresari Mariano Vives, en un intent d'aconseguir una gran indemnització de la Comunitat Autònoma per la protegida finca s'Almudaina, d'Andratx. Miquel Coll defensà la seva posició en la reunió assegurant que acceptar la dimissió «seria donar la raó als que m'acusen» i que, segons ell, actuen «en favor d'una campanya política» tot i que no especificà a quina campanya es referia.

Tanmateix, els membres del Consell Joan Oliver Araujo i Carmen Fernández consideraren que si no dimiteix la «credibilitat» i el «prestigi» de la institució «estan en joc». «Nosaltres no hem de valorar si és culpable perquè és feina del jutge», afirmaren després d'assegurar que la imputació del seu president «està afectant negativament l'òrgan consultiu». Rafael Perera, membre del Consell, que també és el lletrat defensor de Coll Carreras, fou el més actiu valedor del nonagenari president. Per Perera, Coll «és innocent». Una posició a la qual se sumà Pedro Aguiló Monjo, que expressà «molta confiança en Coll Carreras». La discusió sobre la permanència del president durà uns tres quarts d'hora enmig de duríssimes intervencions. El conseller Enrique Vicente Marí, sense posicionar-se, valorà els fets com a «molt greus». Tot i així, ahir el Consell Consultiu no acordà res perquè no té competències. Només Coll pot presentar la dimissió, a l'espera que es constitueixi el nou Parlament i en renovi els membres.

Els dos consellers que demanaren la renúncia a l'imputat consideren que la situació «és insostenible» i que no té «cap sentit». Oliver Araujo recordà la dimissió del president del Consell Consultiu català fa un mes o d'un senador del PNB fa uns dies «per raons menys greus que les que imputen Coll» i amb l'objectiu de «salvaguardar la credibilitat de les institucions que representen». Durant la reunió diversos membres del Consell també censuraren l'actitud de Perera per la seva defensa de Coll a la institució per un costat i davant el jutge per l'altre. Les discussions foren crispades i altament tenses, les quals mostraren la divisió existent dins del Consultiu. Un dels fets que més preocuparen els crítics amb Coll fou el desprestigi que pateix la institució.

2007-05-17 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/49491

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia