Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: un policia diu que Hidalgo emprà 'trucs' perquè el Consell no li esbucàs el xalet

Andratx: un policia diu que Hidalgo emprà 'trucs' perquè el Consell no li esbucàs el xalet

(Diari de Balears, 4/05/2007)

Joan Enseñat declarà que l'exbatle d'Andratx s'autoexpedientà per evitar problemes a l'habitatge

P.C. Palma.
L'oficial de Policia de l'Ajuntament d'Andratx Joan Enseñat Adrover es ratificà ahir davant del jutge d'instrucció instructor del cas Andratx de totes les denúncies que ha presentat contra l'exbatle Eugenio Hidalgo, entre elles, l'ampliació de la caseta d'eines del batle. Enseñat, que declarà en qualitat de testimoni encara que acudí davant el magistrat amb el seu advocat Miguel Borràs, digué al jutge que Hidalgo s'havia autoexpedientat per evitar la intervenció del Consell de Mallorca. Afirmà que l'exbatle emprà «trucs», com admetre només l'existència de porxos irregulars al nou habitatge, amb l'objectiu que el Consell no intervingués davant un possible delicte contra l'ordenació del territori. Hidalgo s'obrí a si mateix l'expedient, que conclogué amb una multa de 15.000 euros.

Si hagués intervingut el Consell, és probable que l'expedient hauria finalitzat amb l'ordre de demolició. Enseñat interposà la primera denúncia contra la caseta d'eines d'Hidalgo davant la Fiscalia de Medi Ambient. Posteriorment, també el denuncià per la casa que es féu a Cala Moragues, al Port d'Andratx. Ahir també declarà en qualitat de testimoni la funcionària de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Andratx, Àngela Hernández Rodríguez. El jutge li demanà per la caseta d'eines d'Hidalgo, i ella respongué que havia vist dins l'expedient (obert per l'exbatle) un escrit d'Enseñat en què es manifestava que les que s'estaven executant eren majors que les reflectides en l'informe del zelador municipal, Jaume Gibert. Així mateix, afirmà que no sabia si l'objectiu de l'obertura de l'expedient era evitar la intervenció del Consell, i que li havien concedit dos mesos de termini a l'exbatle perquè legalitzàs les obres, però que ell no féu res.

La testimoni, que s'encarregava de la tramitació de certificats urbanístics, cèdules urbanístiques, llicència d'obertura i expedients d'infracció urbanística, declarà que «mai» notà «cap pressió» en el desenvolupament de les seves funcions per part d'Hidalgo o de Gibert. Preguntada per la caseta d'eines d'Hidalgo, la funcionària respongué que el zelador n'emeté un informe, però que no recordava què s'hi deia exactament, ni tampoc si el zelador (Gibert) havia emès un certificat sobre l'existència d'una nau agrícola. Qualificà, així mateix, d'«habituals» els informes de preexistència d'edificacions amb més de 30 metres quadrats i antiguitat superior a 30 anys. En la jornada d'ahir, d'altra banda, finalitzà el primer torn de gairebé mig centenar d'imputats i testimonis en el cas Andratx, sobre diverses peces separades del sumari. El Jutjat d'Instrucció 12 de Palma prepara un nou torn de declaracions que començaran a dur-se a terme en els pròxims dies.

2007-05-04 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/49155

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia