Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: un arquitecte admet al jutge l'«error» de qualificar un sòl rústic com a solar

Andratx: un arquitecte admet al jutge l'«error» de qualificar un sòl rústic com a solar

(Diari de Balears, 28/03/2007)

Tres imputats declaren sobre presumptes infraccions urbanístiques al cas Andratx

P.C. Palma.
L'arquitecte Pedro Pablo Vaquer Caballería admeté ahir davant del jutge del cas Andratx, Álvaro Latorre, que havia comès «un error» en qualificar un habitatge aixecat en sòl protegit (ANEI) com a «solar», encara que matisà que en el projecte firmat per ell hi havia altres apartats en què va fer constar que es tractava de sòl rústic. El jutge i el fiscal Anticorrupció interrogaren ahir l'arquitecte sobre l'expedient de legalització de l'habitatge d'Elsa Graciela Miñán, aixecada en ANEI, i que també va declarar en qualitat d'imputada. Així mateix, comparegué l'enginyer topògraf José María Carulla Gratacós, i els advocats Juan Luis Matas, Rafael Perera, Isabel Martorell i Juan Mulet Alonso.

La jornada d'ahir es va dedicar de forma íntegra a la reforma realitzada per Graciela Miñán en una casa de pedra a Andratx. Davant del jutge i el fiscal, al·legà que no havia sol·licitat llicència per afegir a la casa un bany i un dormitori perquè va pensar que no ho necessitava. Explicà que l'Ajuntament d'Andratx li va obrir un expedient d'infracció, decisió que després també va adoptar el Consell. Després de presentar les corresponents al·legacions, contractà un arquitecte per legalitzar la casa, i que també intervingué l'empresa de Carulla Gratacós, qui mesurà el perímetre de la casa.

L'arquitecte Vaquer Caballería, per la seva part, defensat per la lletrada Isabel Martorell, declarà que li havien deixat un pla de la finca (d'Elsa Graciela Miñán) i un certificat aportat per José María Carulla, en relació amb la cabuda de l'edifici i de la finca. Admeté que «sabia» que era protegit (ANEI) i que després de visitar-lo es trobà amb una edificació semisoterrada molt antiga, i que per això va pensar que es tractava d'«una edificació habitable». Afegí que els expedients de legalització d'habitatges sol·licitats per les administracions «són normals», perquè «són elles les que legalitzen». Digué, també, que havia visitat el terreny en qüestió per prendre mesures i fotos, i encara que aquestes mesures no coincidien amb les del cadastre ni amb el registre de la Propietat, no el preocupà, perquè tenia un certificat d'un enginyer agrícola.

José María Carulla Gratacós, per la seva part, defensà la seva actuació i que s'havia limitat a complir amb l'encàrrec de la propietària de mesurar el perímetre de la casa. L'anècdota de la jornada d'ahir es produí durant la testifical de l'arquitecte Pedro Pablo Vaquer Caballería, la primera del matí, ja que hagué de repetir-la per una pana informàtica. Les declaracions continuaran avui amb la inspectora Encarnación Sastre, la cap del Servei d'Inspecció Tècnica de disciplina Urbanística del Consell i Joaquín Ozonas, les dues primeres com a testimoni, i el tercer, com a imputat.

2007-03-28 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/48292

Comentarios

		

Arxius

<Diciembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia