Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Detinguts l'amo i un constructor per fer una xalet il·legal a Sineu

Detinguts l'amo i un constructor per fer una xalet il·legal a Sineu

(Diari de Balears, 28/03/2007)

Només tenien permís per aixecar un tancat on ara hi ha una casa amb piscina

J.J. Palma.
Un constructor i un propietari han estat detinguts per la Guàrdia Civil acusats d'un delicte contra l'ordenació del territori, per construir un xalet en una zona protegida de Sineu. El cas es descobrí el passat dia 22, quan una patrulla de la Guàrdia Civil de Sineu circulava per Son Cantagall i reparà en una placa de l'Ajuntament penjada de la tanca d'un xalet acabat de construir. Posteriorment, esbrinaren que s'havia autoritzat aixecar una delimitació al voltant del solar, de 2.800 metres quadrats, però no construir-hi, tal com s'havia fet. La informació posterior d'un veïnat confirmà que al polígon 4, parcel·la 88, hi havia fins a juliol de 2006 una casa d'eines de 10 metres quadrats. Ara, en canvi, s'aixecava en aquell emplaçament, situat en una ANEI (Àrea Natural d'Especial Interès) un luxós xalet de 140 metres quadrats dotat de piscina.

La Benemérita inicià la investigació i centrà les diligències en Guillem P.N., l'amo de la finca i suposat promotor de l'obra il·legal, i en Damià R.M., el constructor. Els investigadors contactaren amb l'Ajuntament de Sineu i confirmaren que el juliol de 2006 el propietari, que té 42 anys, sol·licità una llicència per tancar el solar, que li fou concedida. En aquell moment, tanmateix, sembla que en realitat començà la construcció d'un xalet, que lògicament no tenia la preceptiva autorització perquè s'alçava en una zona protegida. El novembre de l'any passat el constructor Damià R., de 39 anys, fou contractat per enrajolar el terra i arreglar algunes parets i poc després l'obra al xalet quedà conclosa. El pressupost presentat per Guillermo P. per tancar la finca era d'uns 8.000 euros, i els investigadors creuen que la construcció, en realitat, li ha costat més de 140.000 euros.

Ahir, a primera hora del matí, es procedí a la detenció del constructor i del propietari del terreny edificat, que declararen a la caserna de la Guàrdia Civil. Damià reconegué que havia treballat en el xalet, però realitzant obres menors, no la construcció d'aquella luxosa casa. De fet, afegí que quan ell s'incorporà a les feines a la parcel·la 88 l'habitatge ja estava edificat. L'amo, per la seva part, facilità una versió diferent dels fets i mantingué que ell només havia reformat «alguna cosa» que ja estava feta. La finca, d'acord amb la seva declaració, l'adquirí fa un any a un ciutadà argentí, i que la casa il·legal ja existia.

La Guàrdia Civil no creu aquesta versió i es posarà en contacte amb el sud-americà per saber quin era la situació del solar quan ell el va vendre a Guillem P. Després de la seva declaració formal davant dels agents de la Benemérita els dos acusats foren traslladats als jutjats d'Inca, per ser interrogats al Jutjat d'Instrucció número 1. Segons sembla, es reafirmaren en l'explicació que havien facilitat en les seves dependències. És a dir, el promotor i amo de la finca insistiren que ell només havia reformat una casa ja construïda i el constructor, per la seva part, negà que fos ell qui l'hagués edificat. Els dos acusats quedaren en llibertat amb càrrecs.

Segons sembla, la investigació no ha conclòs i se segueix la pista a un altre constructor d'Inca, que suposadament treballà a la finca de Sineu. Si es confirma aquest extrem, l'empresari podria ser detingut en les pròximes hores. Es tracta de la primera intervenció amb detinguts per un delicte contra l'ordenació del territori després de l'escàndol del cas Andratx. En l'assumpte de Sineu, tanmateix, no s'han detectat ramificacions polítiques ni corrupció en l'adjudicació de llicències.

2007-03-28 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/48288

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia