Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: el jutge vincula per primera vegada imputats amb l'estafa de Cala Llamp

Andratx: el jutge vincula per primera vegada imputats amb l'estafa de Cala Llamp

(Diari de Balears, 27/03/2007)

L'Agència Tributària investiga els francesos Patrick i Julie Duchemin, i Yann Theau

P.C./J.P. Palma.
L'Agència Tributària de Balears investiga, a instàncies de la Guàrdia Civil i de l'instructor del cas Andratx, els francesos Patrick i Julie Duchemin, i Yann Theau, els quals també estan vinculats a l'estafa milionària de la doble immatriculació de parcel·les a Cala Llamp. Aquesta és la primera ocasió en la qual ambdós casos -la suposada corrupció urbanística a Andratx i la duplicitat d'escriptures de propietats- convergeixen a la investigació del magistrat Álvaro Latorre. Patrick Duchemin va vendre el març de 2000 una parcel·la, situada a la urbanització Costa d'Andratx al ciutadà alemany F.W.C., que també pertanyia a un austríac, en una doble immatriculació que va ser denunciada als tribunals de Palma, com va informar Diari de Balears el passat mes de febrer. De fet, tres jutjats civils i un d'instrucció -precisament el 12, el titular del qual és el jutge Álvaro Latorre- investiguen aquella trama.

Yann Theau, per la seva part, va vendre el 2004 diversos solars a Cala Llamp com a administrador únic de la societat Detursa, que també van ser denunciats per altres propietaris. Els dos titulars d'aquestes finques reclamen la propietat d'uns terrenys valorats en diversos milions d'euros, atesa la seva situació privilegiada davant el mar i en zona urbana. Aquesta darrera operació va ser avalada amb la firma del notari Álvaro Truyols, i en l'expedient figura un escrit firmat pel llavors batle d'Andratx Eugenio Hidalgo i una certificació rubricada per l'exdirector general del Territori Jaume Massot. Hidaldo i Massot, com també el zelador municipal Jaume Gibert, són els principals imputats a l'operació Vora Mar.

Patrick i Julie Duchemin, i Yann Theau figuren entre el centenar de persones i empreses que investiga Hisenda des de 2001, segons l'ordre donada pel jutge Latorre. Segons l'acte judicial, l'Agència Tributària ha d'aportar totes les dades fiscals rellevants de les persones físiques i jurídiques investigades, com l'impost de la renda, activitats econòmiques, de societats, patrimonial, comptes bancaris, préstecs hipotecaris, entre altres. El jutge Latorre investiga la doble immatriculació de parcel·les i l'estafa comesa per persones que venia parcel·les a Andratx fent-se passar pels vertaders propietaris des de fa diversos mesos. El Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional i el fiscal Anticorrupció de Balears, Juan Carrau, també estan col·laborant amb les investigacions. La primera denúncia pel cas Cala Llamp va ser interposada el passat 5 de febrer davant de la Policia Nacional per un ciutadà estranger, al·legant que la seva finca de Cala Llamp havia estat adquirida per un altre estranger el 2003, sense que ell sabés res de l'operació. El mateix Registre de la Propietat número 10 de Palma va reconèixer que a Cala Llamp hi ha parcel·les en duplicitat, en una trama que podria afectar una vintena de finques. Fins ara, aquesta trama no havia estat relacionada amb el cas Andratx, però el jutge ha inclòs a la investigació dos dels venedors de parcel·les sospitoses de pertànyer a propietaris diferents.

2007-03-27 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/48258

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia