Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Massot seguí informant des del despatx del Govern sobre l'urbanisme d'Andratx

Massot seguí informant des del despatx del Govern sobre l'urbanisme d'Andratx

(Diari de Balears, 20/02/2007)

Confeccionava els informes i les arquitectes municipals Maribel Seguí i Cinta Moya els firmaven

P.À.M. Palma.
L'exdirector general d'Ordenació del Territori del Govern balear, Jaume Massot Sureda, continuà informat sobre l'urbanisme d'Andratx des del seu despatx de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i transports. Ell redactava els informes que posteriorment firmaven altres: les arquitectes municipals Maribel Seguí i Cinta Moya. Així ho declarà i ratificà la mateixa Maribel Seguí, testimoni clau del cas Andratx, el passat 27 de novembre davant la Guàrdia Civil després de ser detinguda, i dos dies després davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Álvaro Latorre. Tant davant dels funcionaris de l'Institut Armat, com davant del magistrat que instrueix les diligències prèvies del cas derivat de l'operació Vora Mar, Seguí manifestà que Massot encara que era director general d'Ordenació del Territori, continuava confeccionant informes que posteriorment firmava un altre». «Cinta (Moya) o jo», assegurà Maribel Seguí.

Preguntada sobre quin «benefici» podia haver tret Massot per haver realitzats aquests informes urbanístics, Seguí digué desconèixer-ho «perquè ho feia», encara que «podia ser per continuar controlant l'Ajuntament o per benefici econòmic». Maribel Seguí continuà relatant que «Jaume Massot, sent ja director general, estigué sempre al corrent d'un conveni amb la Caixa d'Estalvis de la Mediterrània (CAM), d'un solar ubicat al carrer d'Isaac Peral, del Port d'Andratx. Segons Seguí, el nou planejament urbanístic, encara per aprovar, preveu reduir l'alçària dels edificis d'habitatges de «planta baixa més tres», a «planta baixa més dos com a màxim». «Amb aquest conveni (el subscrit amb la CAM)», apuntà l'aleshores màxima responsable de l'urbanisme andritxol, «se'n permetia planta baixa més tres i de manera escalonada, per la qual cosa tots els habitatges tindrien vistes al mar. En canvi, l'Ajuntament rebria una planta sencera d'aparcament municipal», va afegir Seguí, qui també precisà a la Guàrdia Civil que creia que, a dia 27 de novembre de 2006, el conveni amb la CAM encara no estava firmat.

En relació amb el manifestat per Seguí, Jaume Massot Sureda va reconèixer el passat 30 de novembre en declaració deixada davant del jutge Álvaro Latorre i els fiscals Juan Carrau i Pedro Horrach que «pot ser» que fes qualque informe a Maribel Seguí, «no ho neg, però ara mateix no ho record», assegurà Massot. Fins i tot així, sí va reiterar que, en deixar l'Ajuntament d'Andratx per fer-se càrrec de la direcció general d'Ordenació del Territori, la situació de l'àrea municipal d'Urbanisme «era un desastre, i vaig intentar ajudar per això», va afegir. Massot també puntualitzà que després d'abandonar el Consistori, Eugenio Hidalgo, aleshores batle d'Andratx, li demanà que continuàs ajudant-los. Això no obstant, l'exalt càrrec només recordava aleshores haver fet un informe de valoració per a l'arquitecta Cinta Moya, elaborar la valoració d'un sòl corresponent al 10% de l'aprofitament mitjà de l'àmbit territorial d'una urbanització d'acord al sistema de valoració de la Llei de valoracions del sòl, i haver afegit «un parell de paràgrafs a un informe de l'advocat municipal Jacobo Rodríguez-Miranda». «M'ho demanaren perquè no hi havia ningú capacitat per fer-ho», va justificar Massot.

Quant a l'expedient corresponent al conveni amb la CAM, Massot declarà davant del jutge i els fiscals que estava interessat en aquest expedient perquè és «molt amic» de Pedro Nicolau qui, segons Massot, li demanà que ajudàs a preparar aquell conveni juntament amb el funcionari, també imputat en el cas Andratx, Ignacio Mir. «No vaig obtenir cap benefici econòmic per això», digué Massot davant de Latorre, Carrau i Horrach. D'altra banda, Seguí va declarar que l'exdirector general «tenia al cap tots els plans generals i parcials de la localitat sense necessitat de la planimetria». Tanmateix, Seguí no va disposar mai de tots els plans generals i parcials. «Els tenia únicament Jaume Massot. En el cas de Monport vaig haver de fiar-me del que em va dir Massot», manifestà. Finalment, Maribel Seguí també confessà que durant el període en el qual estigué al capdavant de l'àrea d'Urbanisme d'Andratx mai no tingué autonomia suficient per prendre decisions.

2007-02-20 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/47313

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia