Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: la Guàrdia Civil analitza els discs durs i CD intervinguts a Hidalgo

Andratx: la Guàrdia Civil analitza els discs durs i CD intervinguts a Hidalgo

(Diari de Balears, 24/01/2007)

Especialistes en blanqueig de capitals rastregen el seu ordinador

P.C./J.J.Palma.
Dos discs durs, quatre CD i una targeta de memòria intervinguts a l'ordinador personal de l'exbatle d'Andratx Eugenio Hidalgo durant l'escorcoll efectuat al seu domicili estan sent analitzats de manera meticulosa per especialistes en blanqueig de diner i de delictes telemàtics de la Guàrdia Civil, segons va poder saber aquest diari per fonts judicials. Totes i cada una de les informacions registrades en aquells objectes han estat rastrejades amb l'objectiu d'esbrinar si contenen dades que puguin ajudar els investigadors del cas Andratx.

Hidalgo, al costat del zelador municipal Jaume Gibert, està acusat de la comissió de set delictes: negociacions prohibides a funcionaris, suborn, falsedats documentals, contra l'ordenació del territori, trànsit d'influències, blanqueig de capitals i associació il·lícita. Els dos discs durs, els quatre CD i la targeta de memòria són alguns dels objectes dipositats a la caixa precintada per la Guàrdia Civil amb el número 63, que també contenia un sobre amb nombrosos dècims de loteria i un rellotge de la marca Rolex.

La intervenció de l'ordinador d'Hidalgo va correspondre a unes diligències ordenades pel jutge d'instrucció instructor de la causa, Álvaro Latorre, a instàncies del Ministeri Públic, referides «al registre de documents, que estarà supeditat a tots aquells suports documentals (papers, objectes, material informàtic) que permetin descobrir la vertadera realitat de les operacions mercantils, transmissions de fons, nivell i situació econòmica, procedència i origen de fons», segons l'acte del magistrat. Els investigadors estan comprovant si la informació bolcada a l'ordinador personal d'Hidalgo conté detalls de les societats vinculades a la presumpta trama de corrupció urbanística a Andratx.

Per ara, el patrimoni conegut de l'exedil es redueix a tres immobles de gran valor (dos en Cala Moragues i un tercer a Palma) i dos cotxes, de les marques Porsche i Audi 6. Això no obstant, el fiscal Anticorrupció l'acusa d'un enriquiment il·lícit en els últims anys, ja que «no ha pogut» justificar aquest increment del seu patrimoni. Hidalgo es troba en llibertat sota fiança de 100.000 euros després de romandre, al costat de Gibert, 17 dies a la presó de Palma. Mentre els especialistes de la Guàrdia Civil continuen amb l'anàlisi dels documents confiscats als principals sospitosos, el jutge prepara els torns d'interrogatoris a més d'un centenar d'imputats i testimonis a l'operació Vora mar.

Així mateix, la causa continua creixent i ja són 60 les peces separades de l'assumpte principal. Totes elles estan relacionades amb la comissió de presumptes delictes urbanístics comesos al municipi d'Andratx. L'operació Vora Mar esclatà el 27 de novembre i culminà amb la detenció dels tres principals imputats, Hidalgo, Gibert i Massot. De moment, cap de les altres persones relacionades amb el cas ha estat privada de llibertat i els esmentats l'han recuperada després d'abonar la fiança imposada pel jutge instructor, Alvaro Latorre. El volum de les dades, de caràcter urbanístic, fiscal i monetari, que hauran de ser analitzades per la justícia, fa preveure un procés de durada molt llarga per establir la veritat dels fets. El fiscal Anticorrupció ha recorregut l'acte de llibertat condicional per a Hidalgo i els altres dos imputats.

2007-01-24 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/46531

Comentarios

		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia