Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: el jutge deixa el llibertat Massot i empresona sense fiança Hidalgo i Gibert

Andratx: el jutge deixa el llibertat Massot i empresona sense fiança Hidalgo i Gibert

(Diari de Balears, 1/12/2006)

L'exdirector general del Govern abandonà amb càrrecs els jutjats de matinada

DdB./AGÈNCIES. Palma.
Presó incondicional per a l'exbatle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, i per al zelador municipal, Jaume Gibert. El jutge instructor del cas, Álvaro Latorre, prengué aquesta determinació després d'un interrogatori llarg que començà a les nou del matí, quan els detinguts foren conduïts al Jutjat número 12 de Palma. L'exdirector general d'Urbanisme del Govern balear, Jaume Massot ha quedat en llibertat amb cárrecs. El dos primers tornaran a comparèixer dilluns al jutjat, després que la Policia hagi conclòs una sèrie d'investigacions per determinar la veracitat de les seves afirmacions. Les seves declaracions queden sota secret de sumari. Rafael Perera, advocat d'Hidalgo, comentà als periodistes després de la declaració, que va durar prop de quatre hores, que el jutge ha ordenat l'ingrés a la presó de l'exbatle com a presumpte autor de delictes contra l'ordenació del territori, falsedat i prevaricació urbanística, suborn, associació il·lícita, blanqueig de capitals i contra la Hisenda pública.

Segons el lletrat, Hidalgo donà respostes coherents en relació amb el seu patrimoni i no reconegué cap classe d'enriquiment il·lícit. 'advocat subratllà que l'exbatle d'Andratx «ha estat interrogat a fons» pels fiscals Pere Horrach i Joan Carrau, «i pel mateix jutge d'Instrucció», que li formularen preguntes «sobre totes les activitats» com a primer edil. Hidalgo també hagué de contestar diverses qüestions «sobre les societats en les quals participa i sobre les seves actuacions urbanístiques, sobre les empreses que té i sobre el seu patrimoni», insistí el lletrat. Perera, que subratllà el caràcter secret de les actuacions del Jutjat número 12 de Palma, posà èmfasi en la coherència de les respostes del seu defensat.

«Ha contestat totes les preguntes donant explicacions raonables sobre la seva actuació que, segons ha manifestat, se situava sempre dins la legalitat», relatà l'advocat.

Perera posà l'accent en el fet que «el mateix jutge» havia subratllat la necessitat de contrastar tots els arguments aportats per l'imputat amb els nombrosos documents recopilats aquests darrers dies en «oficines públiques i privades» per la Policia Judicial que investiga la presumpta trama corrupta. «El jutge ha acordat la presó del senyor Hidalgo fins dilluns dia 4, quan compareixerà de nou per revisar aquesta mesura», ja sigui «per atenuar-la, per prorrogar-la o per matisar-la», va precisar. En relació amb Jaume Gibert, aquest funcionari, encarregat d'inspeccionar les obres al municipi, haurà de comparèixer dilluns una altra vegada davant el jutge perquè aquest prengui una decisió sobre la seva «situació personal», perquè s'estima que la investigació haurà avançat «moltíssim» en quatre dies, informà als mitjans l'advocat de Gibert, Joan Lluís Matas. El lletrat declarà que el seu defensat negà que hagués rebut «cap quantitat de doblers de manera il·legal», però sí que reconegué que ha tingut negociacions respecte d'«una sèrie d'edificis i solars» d'Andratx.

L'actitud de Gibert és la de «col·laborar amb la Justícia», de manera que si dilluns se li requereix «una altra declaració la prestarà gustós», indicà el lletrat, per remarcar que encara «no hi ha cap imputació clara» respecte del seu client. Després d'insistir que la declaració d'aquest està subjecta al secret sumarial, recalcà que «l'únic que ha admès» Gibert en el seu relat davant el jutge és que ha tingut una sèrie de negociacions» en relació amb «una sèrie d'edificis i solars a la zona d'Andratx». Tanmateix, «nega que hagi rebut cap quantitat de doblers de manera il·legal», va puntualitzar Matas, per destacar que el seu client «està fatal, deprimit, plorós i sorprès». Gibert va declarar durant quatre hores davant del jutge d'instrucció instructor del cas.

2006-12-01 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/45045

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia