Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > La Interpol investiga connexions a França i Suïssa de la trama d'Andratx

La Interpol investiga connexions a França i Suïssa de la trama d'Andratx

(Diari de Balears, 30/11/2006)

S'hi han localitzat de moment un compte bancari i una propietat de Massot

J.J.Palma.
Interpol està rastrejant a França i a Suïssa en la recerca de comptes bancaris i béns immobles de Jaume Massot, Eugenio Hidalgo i Jaume Gibert, els tres principals acusats a l'Operació Voramar. De moment, a França ha aparegut un compte bancari de la família Massot, i també s'ha localitzat una casa. Tanmateix, els investigadors guarden tota la precaució possible sobre la troballa, perquè la dona del director general d'Ordenació del Territori és francesa i aquesta propietat podria ser patrimoni familiar. En qualsevol cas, la batuda se centra també a Suïssa, on hi ha alguns indicis que fan pensar que algunes comissions milionàries van anar a parar a caixes de seguretat de bancs helvètics. En qualsevol cas, les gestions d'Interpol avancen a un ritme lent i cada troballa és comunicada immediatament a la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Palma, que segueix bolcada a l'Operació Voramar.

Tàctiques defensives

Ahir, Hidalgo, Gibert i Massot van passar la seva segona nit a les cel·les de la Comandància palmesana, aïllats de la resta de detinguts i separats uns d'altres, perquè no puguin coordinar tàctiques defensives. Cada dia que passa l'estat anímic de tots tres es deteriora més: Gibert està completament enfonsat, Hidalgo és una ombra del que era i només Massot sembla mantenir certa calma. Tal com va avançar ahir Diari de Balears ja hi ha més de 40 persones imputades en el Cas Andratx i el nombre varia a mesura que es formulen noves acusacions i d'altres sospitosos passen a ser testimonis. És un ball de xifres continu, que en moltes ocasions depèn del grau de col·laboració que ofereix l'imputat. Maria Isabel Capó Seguí, excap accidental d'Urbanisme de l'Ajuntament; Ignacio Mir, advocat d'aquest consistori; Miguel Arenas, arquitecte que treballa per a Andratx, i María Antonia Garí Fuster, esposa de Gibert, segueixen en el punt de mira dels investigadors, que ja els han pres declaració i els consideren «peces importants» en l'entramat que s'està investigant. El seu patrimoni i els seus comptes bancaris estan sent analitzades amb lupa, a la recerca d'irregularitats.

Caserna

Respecte de Mir, ahir es va publicar que treballava per a Andratx amb Santiago Rodríguez Miranda i Pau Vidal. Aquest últim és un advocat català que no té res a veure amb l'assessor fiscal d'empreses del mateix nom, i que és mallorquí. Ahir la Guàrdia Civil va tornar al castell de Son Mas i a la caserna d'Andratx van seguir les declaracions de constructors i promotors imputats. Alguns d'ells van aportar informació de cert interès, d'altres van negar de forma categòrica que pagassin comissions a hidalgo i Gibert per poder edificar en terrenys protegits. Al poble és palpable cert nerviosisme entre les persones que van tenir negocis amb Hidalgo en els últims anys, o que es van beneficiar de les seves polèmiques requalificacions. Moltes d'aquestes persones han denunciat que el cas és una «bola» inflada pels mitjans de comunicació. L'acte del jutge, tanmateix, desmunta per complet la teoria de la conspiració. A la investigació del Cas Andratx han participat efectius del Seprona, que van ser en realitat els primers a analitzar les irregularitats, la Policia Judicial i l'EDOA.

2006-11-30 | Etiquetes: | Categories: Operacio Voramar, Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/45010

Comentarios

		

Arxius

<Febrero 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia