Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: Hidalgo diu que el restaurant que té al port està en zona urbana

Andratx: Hidalgo diu que el restaurant que té al port està en zona urbana

(Diari de Balears, 13/10/2006)

El Consell respon que és il·legal un negoci de restauració a una Anei

JOAN RIERA. Palma.
El batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, ens ha remès una carta on afirma que «és absolutament fals que jo hagi construït un restaurant a una zona Anei del port d'Andratx».

El batle afirma que «és igualment fals que a la construcció per mi adquirida només quedaven un parell de parets i que jo la vaig fer nova de trinca», tal com informà DdB el passat dia 7 d'octubre. Hidalgo afirma que «el 1999 i davant el notari d'Andratx Luis Terrasa Jaume vaig adquirir als germans Roxell una parecel·la de terreny de naturalesa urbana comprensiva en una planta baixa i un pis format tot ell per un habitatge d'uns cent metres quadrats i altres dependències anexes».

Segons Hidalgo, «l'immoble des del 1958 ostentava el caràcter urbà, i així consta en totes les successives inscripcions registrals de l'immoble, que ja especifica l'existència d'una casa destinada a habitatge ja edificada».

També assenayala que «el despatx francès encarregat de la venda sol·licità la pràctica d'una taxació que va ser realitzada per la Societat Valtecnic. La pràctica de la taxació, de 22 d'agost del 1997, no només reflecteix el caràcter urbà de l'immoble confrontant, dotat d'aigua, electricitat i voravies, sinó que també ho demostren les fotografies existents».

El batle indica també que «amb posterioritat a la meva adquisició, vaig sol·lictar a l'Ajuntament d'Andratx llicència per a la reforma de l'edifici i el canvi d'ús destinat a restaurant, que me va ser concedida en el ple de 16 de febrer de 2001». En una darrera asseveració, Hidalgo assegura que «l'Ajuntament d'Andratx sol·lictà informe previ a la Conselleria de Medi Ambient quan la titular era Margalida Rosselló, del Pacte de Progrés. Aquest informe reflecteix amb rotunditat el caràcter urbà de l'immoble i per tant la no aplicació de la Llei d'Espais Naturals i atorga informe favorable per a l'execució de les obres», afirma el batle.

En referència a la carta enviada per Hidalgo, DdB vol fer constar que en la seva informació del passat dia 7 mai no va dir que el restaurant sigui del batle, tal com diu ell mateix, sinó del seu germà. A més, fonts oficials del Consell de Mallorca afirmaren que la llicència del restaurant va ser demanada pel germà, no per ell.

Anei

En segon lloc, el Consell de Mallorca dictamina que el lloc on es troba el restaurant és una Anei, i en tota l'extensió no hi ha cap zona que es pugui considerar urbana». També indicaren que tota l'extensió està protegida per la Llei d'Espais Naturals des de principis dels anys 90. Aquesta protecció ha estat assumida pel pla Territorial de Mallorca, actualment en vigor. Aquestes mateixes fonts indicaren que «cap inscripció de notari, ni cap empresa taxadora, ni cap informe de Conselleria pot anar en contra d'una llei i d'un pla territorial, normes superiors. Ha de ser el notari el que ha d'explicar per què diu que aquesta casa és urbana».

Segons el Consell, les fotos aèries del 1998 «demostren que allà no hi havia un habitatge, sinó runes». I «en cap cas es pot donar permís per fer un restaurant dins una Anei. És il·legal».

2006-10-13 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/43701

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia