Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Andratx: Salazar té les denúncies a Hidalgo sobre la taula

Andratx: Salazar té les denúncies a Hidalgo sobre la taula

(Diari de Balears, 8/10/2006)

El fiscal de Medi Ambient analitza les acusacions presentades contra el batle

JOAN RIERA. Palma.
L'oposició d'Andratx, igual que el GOB, ha deixat en mans del fiscal de Medi Ambient, Adrián Salazar, la decisió de procedir en contra d'Eugenio Hidalgo. L'acusen de delictes contra l'ordenació del territori, prevaricació urbanística i tràfic d'influències, per les polèmiques obres que ha permès o s'ha construït ell mateix.

Així, en la denúncia presentada davant el fiscal per la mansió de 15 metres d'alçada que Hidalgo es fa a Cala Moragues, la denúncia indica que «l'edificació la du a terme l'empresa promotora Automóviles Eucar SA, de la qual és soci i administrador el batle Eugenio Hidalgo». Els denunciants aporten fins i tot les còpies del registre mercantil en les quals es comprova que Hidalgo controla la promotora, a la vegada que s'ha autoconcedit la llicència per fer-se la mansió, situada devora una altra de la seva propietat i on ell viu. La denúncia també indica que «per les fotografies que s'aporten es pot comprovar que la construcció no correspon a una edificació unifamiliar».

Així mateix, s'hi especifica «una voluntat clara d'eludir la normativa urbanística. Un d'aquests signes el constitueix el fet que s'alçàs a la part posterior de l'edificació un mur de contenció sense utilitat aparent, i que s'omplís amb terra i escombraries». Segons la denúncia, «això falseja el punt natural del terreny i li atorga més volum edificatori».

Una altra de les denúncies presentades davant la Fiscalia mostra la sorpresa pel fet que Hidalgo hagi estat primer responsable de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajutament i després batle, alhora que es dedica a la promoció immobiliària amb l'espresa Automóviles Eucar. També és soci d'aquesta empresa Carlos Hidalgo Garcé, germà del batle, acusat davant el fiscal de construir-se un restaurant dins un ANEI al port d'Andratx. La denúncia especifica que Carlos Hidalgo demanà al seu germà una llicència per «reformar» un edifici ja existent dins l'ANEI i per fer-hi el restaurant. Però els denunciants especifiquen que «consultant la documentció pertinent es pot apreciar que a l'emplaçament de l'actual restaurant no hi havia cap edifici de les característiques del que actualment existeix i, com a molt, podien existir les ruïnes d'una petita edificació, per a la qual no es podia demanar una llicència de reforma».

Aquest ANEI està protegit per la Llei d'Espais Naturals i pel Pla Territorial de Mallorca. Actualment hi ha un restaurant de menjar italià. Els denunciants demanen al fiscal Salazar que iniciï la persecució d'aquest fet, ja que es tracta d'una zona «altament protegida».

Fonts oficials properes a Eugenio Hidalgo mostraren ahir la seva «indignació» perquè «es compara el batle amb Gil i Gil. Això és inadmissible. Eugenio Hidalgo no maneja doblers negres, i qui afirmi el contrari que ho demostri». Aquestes mateixes fonts oficials indicaren el seu convenciment que «el fiscal arxivarà totes les denúncies perquè no tenen gens de consistència penal. Gens ni mica». Tot i així, Adrián Salazar té en el seu poder una documentació extensa, incloses nombroses fotos aèries. Una de les més curioses és la de la finca de Son Moné, a Andratx. Es tracta d'una finca protegida, qualificada d'ARIP. La finca era propietat d'Hidalgo, i ell mateix presidí la comissió de govern i votà a favor de la llicència que havia sol·licitat per fer-se allà una nau agrícola. Hidalgo al·legava que allà ja hi existia un magatzem des de feia més de 50 anys, però les fotos aèries demostren tot el contrari.

En aquest cas, el fiscal Salazar remeté el cas al jutjat, el juliol passat, considerant que «després d'haver obtingut fraudulentament una llicència d'ampliació d'un magatzem agrícola, l'imputat ha edificat un habitatge unifamiliar de dues plantes amb xemeneies, i una edificació auxiliar de 50 m2, ha fet el tancat de la parcel·la, com també la pavimentació i l'asfaltatge parcial d'aquesta parcel·la». Respecte d'aquests fets, fonts pròximes a Hidalgo indicaren que «en tot cas, això seria una infracció urbanística, però mai un delicte, i si s'ha de tomar cap porxo, es tomarà sense cap problema».

2006-10-08 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/43591

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia