Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Ses Salines: el Consell sancionarà el secretari per construir un galliner «il·legal»

Ses Salines: el Consell sancionarà el secretari per construir un galliner «il·legal»

(Diari de Balears, 7/08/2006)

La promotora de l'obra és Magdalena Vidal, mare del funcionari

GUILLEM MAS. Ses Salines.
El departament de Territori del Consell de Mallorca iniciarà un expedient sancionador contra la mare del secretari Joan Burguera, Magdalena Vidal, ja que com a promotora construí de manera «il·legal» un galliner a foravila.

La mare del secretari sol·licità el 19 de juliol de 2004, essent batle Sebastià Vidal, una llicència d'obra menor per canviar 12 metres quadrats de teules «de la barraca existent situada a la parcel·la 133 del polígon 8 de ses Salines». Però el fet és que, segons els veïns del poble i segons es demostra a unes fotos aèries, abans de la sol·licitud de la llicència d'obra no existia cap edificació o barraca a la qual es pogués canviar 12 metres quadrats de teula. Aquests fets foren denunciats pels Nous Independents Locals, partit al qual pertany el regidor del Grup Mixt a l'Ajuntament de ses Salines, Francesc Garí.

Davant la denúncia, el Consell de Mallorca resol el passat mes de juny ordenar la immediata suspensió de les obres i dels usos que s'executen a l'esmentada parcel·la. La tramitació després es remet al Jutjat d'Instrucció per a la determinació de les possibles responsabilitats penals i que s'imposin les multes pertinents [Nota de Disúrbia: Urooo!! Quina pardalada!!]. La institució insular requerirà la mare del secretari, Magdalena Vidal, com a promotora perquè en el termini de dos mesos demani a l'Ajuntament una llicència d'obra que s'ajusti a la nova construcció. En cas que la Sala li ho denegui, s'entendrà que les obres són il·legalitzables.

En cas de no legalització, l'instructor de l'expedient formularà una proposta de demolició o de reconstrucció de les obres al seu càrrec i proposarà allò que pertoqui per impedir definitivament els usos a què s'haguessin destinat. D'aquesta manera, s'iniciarà un expedient sancionador a Magdalena Vidal per realitzar obres sense la preceptiva llicència i no legalitzades, una obra que es valora en 1.440,71 euros.

Val a dir que mentre als ciutadans normals de peu se'ls exigeix tot tipus de documentació per donar el vist-i-plau a una sol·licitud de llicència d'obra menor, a la mare del secretari tot són facilitats. A tall d'exemple, a un saliner que demanà una llicència d'obra menor per renovar el bany i la cuina, connectar aigua potable i arreglar la teulada se li exigí que subsanés les següents deficiències: acreditar la legalitat de la construcció existent on s'ubiquen les obres a realitzar, presentar un pressupost desglossat en materials i mà d'obra i indicar en el plànol la ubicació de la connexió d'aigua potable a la casa.

Però, la llicència d'obra de la mare de Burguera passà els tràmits sense la necessitat de presentar pressuposts d'obra ni acreditar la legalitat de la construcció existent on s'han d'ubicar les obres.

2006-08-07 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/42095

Comentarios

		

Arxius

<Marzo 2021
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia