Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Manacor: EV diu que es Fangar ha fet obres «il·legals» amb ajudes del Consell

Manacor: EV diu que es Fangar ha fet obres «il·legals» amb ajudes del Consell

(Diari de Balears, 24/06/2006)

Reclamarà a la Sala que obri expedient i que se li retiri la subvenció

J.M.SASTRE. Manacor.
La finca des Fangar de Manacor torna a ser notícia. Ara Els Verds de la ciutat han denunciat que Bonarms SA, l'empresa explotadora de la finca propietat del multimilionari alemany, ha executat obres «il·legals en camins públics» amb una ajuda econòmica del Consell de Mallorca. Concretament es tracta d'un total de 19.471 euros del programa «Mallorca Neta» del Pla de Desenvolupament Sostenible de l'Administració insular.

Miquel Àngel Llauger i Andreu Pasqual denunciaren els fets ahir públicament davant una de les barreres que tanca un dels camins des Fangar. Explicaren que reclamen a l'Ajuntament de Manacor que obri un expedient d'infracció urbanística perquè «la Sala no ha atorgat cap llicència a es Fangar per tancar o reparar camins».

Camins públics

Així mateix, demanarà al Consell de Mallorca que retiri obligui Bonarms SA a tornar la subvenció ja que no compleix els requisits de les bases de la convocatòria d'ajudes.

En aquest sentit, explicaren que, ja d'entrada, aquesta subvenció «va destinada a particulars per arreglar camins privats i els camins que s'han arreglat estan inclosos dins el catàleg municipal de camins i camades públiques».

Segons figura en la concessió de les ajudes, els camins que han estat objecte de la subvenció són el que va de les cases principals fins al dipòsit d'helicòpter, el de ses Piques, el de Son Prohens a Son Macià i d'aquest nucli fins a les cases principals.

Les ajudes que denuncien ara Els Verds varen ser per recuperar parets de pedra seca (7.383 euros), el tancament d'un camí (5274 euros) i la reparació d'un camí (6.814 euros). D'altra banda, el Consell també li va concedir 5.274 euros per sembrar alzines i 7.383 per netejar un bosc.

Per tot plegat, Els Verds considera que «hi ha tota una sèrie de deficiències molt importants, que justifiquen la revisió de l'expedient de subvenció i l'obertura d'un altre expedient d'infracció urbanística per obres sense llicència.

Aquest situació ha estat denunciada quan la polèmica dels camins públics a Manacor ha arribat als jutjats. De fet, Bonarms SA presentà vuit contenciosos administratius contra els decrets de Batlia que obligaven es Fangar a obrir sengles camins que figuren en el catàleg municipal com a d'ús públic i que romanen tancats.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Manacor volia revisar el citat catàleg però davant la pressió de la plataforma Pro Camins, el PSM i el PSOE, va decidir aplicar-lo tot i mantenir que «és ple d'errades».

Així va començar la tasca administrativa i de terreny per comprovar quins camins del catàleg estaven tancats per decretar-ne l'obertura.

Advocat

El des Fangar fou el primer que anà als jutjats per evitar haver d'obrir i la Sala pensa que hi haurà molts altres propietaris que seguiran el mateix camí. Per això va contractar els serveis d'un advocat expert en aquests casos. El procés obert sembla però que serà molt llarg.

2006-06-24 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/41115

Comentarios

1
De: Anònim Fecha: 2006-12-17 19:51

Jo he fet feina al Fangar; la meitat de les obres que s' hi fan no son legals,.., totes tenen llicència, però no per el que s' hi fa,.., que jo sàpiga un canvi d'us de porquera a apartaments pels treballadors (800 m2) requereix un permís canvi d'us que el dóna el Consell;.. i al Consell no hi arriba res,.., Tot ho aproba Manacor sense tenir atribucions per fer-ho.		

Arxius

<Julio 2024
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia