Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Maria: el Consell ordena a l'Ajuntament que tanqui la planta impressora Omniprint

Santa Maria: el Consell ordena a l'Ajuntament que tanqui la planta impressora Omniprint

(Diari de Balears, 12/06/2006)

Exigeix l'anul·lació d'un acord de la comissió de govern que aprovà l'execució del projecte

JOAN RIERA. Palma.
La Conselleria del Territori del Consell de Mallorca ha ordenat a l'Ajuntament de Santa Maria que anul·li l'acord de la comissió de govern de 31 de juliol del 2002 per la qual s'aprova l'execució del projecte de la planta impressora d'Omniprint, on s'imprimeix el diari El Mundo. L'anul·lació implica el tancament de la nau, situada al polígon de Son Llaüt, per construcció il·legal i activitat clandestina.

La planta impressora Omniprint excedeix de quasi set metres d'alçada el límit permès per la normativa vigent i envaeix quatre metres lineals d'espai públic per un dels costats, entre d'altres il·legalitats. A més, Omniprint no té llicència d'activitats ni apareix per enlloc el certificat municipal de final d'obra.

La decisió del Consell és fruit de la investigació de l'expedient municipal i de la inspecció ocular d'Omniprint, feta pel departament de Disciplina Urbanística del Consell el mes d'abril passat. L'actuació de la institució insular és conseqüència de la denúncia presentada pel regidor de Llucmajor Joaquín Rabasco.

El Consell s'ha dirigit per escrit a la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich (PSM), amb dos documents. En el primer, datat el 22 de maig i signat pel conseller del Territori, Bartomeu Vicens, li ordena que actuï «ateses les irregularitats urbanístiques encaminades a la restitució de la legalitat urbanística d'acord amb el que disposa la Llei» de disciplina urbanística. També li ordena «donar trasllat a aquest Consell de Mallorca de qualsevol acord o actuació desenvolupada per l'Ajuntament en relació al present assumpte». Així mateix exigeix a la batlessa Vich «expressament que ens informeu si s'ha expedit certificat municipal de final d'obra».

El segon escrit del Consell, signat per la directora d'Activitats Classsificades, Maria Vanrell, demana la «mesura cautelar de tancament de les instal·lacions clandestines» d'Omniprint, ja que no té llicència d'activitat. Així mateix, el document recorda a la batlessa Rosa Vich les «competències supletòries en matèria sancionadora» que té el Consell en matèria d'activitats.

L'ordre d'anul·lació de permís i de tancament d'Omniprint per les múltiples il·legalitats detectades va ser recalcada dijous passat, dia 8 de juny, a les deu del matí, pel conseller Bartomeu Vicens a la batlessa Rosa Vich, en l'entrevista que mantingueren al despatx del primer per analitzar l'abast de l'afer.

A banda que les il·legalitats de la planta Omniprint són flagrants -quasi 17 metres d'alçada, mentre que el Pla parcial només en permet deu, com també l'amplada i il·legal ocupació d'espai públic en benefici privat, entre d'altres-, el Consell ha detectat «clares contradiccions» en l'expedient presentat per l'Ajuntament de Santa Maria.

Aquest expedient aporta un informe tècnic signat per l'arquitecte municipal, Antoni Pons Cañellas, amb data del 24 de juliol del 2002, que només té 13 «críptiques» paraules: «El projecte que desenvolupa el bàsic que disposa de llicència pel qual s'informa favorablement». Aquest «informe tècnic» serví a la comissió de govern municipal, controlada pel PSM, per aprovar, una setmana després, el 31 de juliol del 2002, el projecte d'execució, que havia transformat la iniciativa bàsica de 10 metres fins als 17 d'alçada que es feren, a més d'una clara i llampant ocupació d'espai públic. D'aquí que el Consell ordeni l'anul·lació de l'acord d'aquesta comissió de govern municipal i, en conseqüència, que procedeixi al tancament de la planta il·legal i clandestina ubicada al polígon de Son Llaüt de Santa María del Camí.

2006-06-12 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/40765

Comentarios

		

Arxius

<Octubre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
29 30 31        

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia