Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Santa Maria: el Consell intervendrà en el cas Omniprint si li presenten denúncia

Santa Maria: el Consell intervendrà en el cas Omniprint si li presenten denúncia

(Diari de Balears, 2/03/2006)

És suficient l'acció d'un particular perquè es faci complir la disciplina urbanística
Nota de Disúrbia: atès que aquest assumpte és un nou exemple de com dos mitjans de comunicació es barallen entre ells amb l'excusa de la disciplina urbanística, s'explica així que la notícia només sigui un recull d'obvietats que a més a més embulla la troca, perquè està clar que l'Ajuntament de Santa Maria no ha de denunciar res davant el Consell, sinó que ha d'actuar per sí mateix.

JOAN RIERA. Palma.
El Consell «no tendrà cap altre remei que actuar per imposar la disciplina urbanística» si es produeix una denúncia davant la institució que expliqui el cas Omniprint, la plata il·legal propietat dels editors del diari El Mundo-El Día de Baleares, al polígon de Son Llaüt de Santa Maria.

La batlessa del terme, Rosa Vich (PSM), ha admès que la planta és il·legal, però no ha presentat denúncia davant la institució insular per a l'obertura corresponent de l'expedient de revisió d'obres, ja que l'alçada de l'edifici d'Omniprint ultrapasa en set metres el màxim de deu previst pel Pla parcial de Son Llaüt.

No obstant això, fonts oficials del Consell indicaren que «encara que l'Ajuntament miri cap a una altra banda, la denúncia d'un particular és més que suficient perquè el Consell hi intervengui». De fet, la institució insular ja ha actuat en casos semblants d'indisciplina urbanística i ha obert expedients de revisió d'obres, sobretot a Andratx i a Santa Margalida. La majoria dels expedients en què actua es refereixen a edificiacions en sòl rústic que excedeixen les dimensions previstes per la llei. En aquest cas, «també succeeix que han construït bastant més del que podien». En tals situacions, el Consell ordena als propietaries tomar la part de l'edifici que «sobra» i que queda fora de la llei. Omniprint supera en un setanta per cent allò que estableix la normativa vigent, la qual cosa incrementa molt el valor de la nau impressora però suposa un impacte molt fort en tota la zona.

D'altra banda, la planta tampoc no té llicència de final d'obres ni d'activitats. A més, el Consell «no té constància» que disposi de projecte d'urbanització, segons afirma el conseller d'Ordenació del Territori, Bartomeu Vicens, que no es volgué estendre més en la qüestió «fins que sapiguem exactament què passa, ja que la informació que ens ha subministrat l'Ajuntament és pràcticament nul·la». Vicens explicà que «no em demani què fa l'Ajuntament de Santa Maria en aquesta qüestió perquè, per nosaltres, ara mateix és una nebulosa».

Tot i admetre la seva il·legalitat, el Consistori permet el funcionament d'Omniprint. La rotativa té participació de la societat madrilenya Unedisa i del grup turístic encapçalat per Gabriel Barceló. Ambdós són propietaris de l'edició local d'El Mundo.

Davant il·legalitats d'aquests tipus, el Consell sempre es mou quan se'n produeix una denúncia i no d'ofici «per respecte» cap als ajuntaments.

2006-03-02 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/37874

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia