Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Inca: la Fiscalia arxiva la denúncia contra Rotger pels habitatges de Mandrava

Inca: la Fiscalia arxiva la denúncia contra Rotger pels habitatges de Mandrava

(Diari de Balears, 21/02/2006)
Nota de Disúrbia: sembla molt pobra l'argumentació del fiscal per no apreciar delicte en un cas tan clar com aquest, en què consideracions de caire polític no poden fer ignorar que es donaven tots els elements del delicte prevists a l'article 320 del Codi Penal. Una altra cosa, evidentment, és que els fiscals no entenguin d'urbanisme i que s'estimin més evitar la seva participació en procediments sobre una matèria que no dominen. En qualsevol cas, no és exagerat afirmar que una decisió com aquesta, de gran trascendència pel precedent que representa (vol dir que en aquests casos mai no es podrà sancionar penalment? Què s'ha de fer perquè es cometi el delicte de l'art. 320? Basta per lliurar-se de l'acusació dir que s'actuava en bé del poble?), ha causat vertadera alarma social, i que la Fiscalia, que ja en altres casos ha donat mostres d'una qüestionable feblesa en l'exercici de les seves funcions, haurà d'assumir sobre la seva consciència les conseqüències d'aquesta manera d'actuar. En democràcia, ni els fiscals estan al marge de la crítica pels seus actes, en especial quan no convencen a ningú.

No aprecia infracció penal en la denúncia del Consell per «prevaricació urbanística»

LLUÍS PLANAS. Palma.
El fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, no veu indicis d'infracció penal en la concessió d'una llicència d'obra que atorgà la junta de govern de l'Ajuntament d'Inca a l'Institut Balear de l'Habitatge —Ibavi— per a la construcció de 77 habitatges i 77 aparcaments al carrer de Mandrava del municipi, quan els terrenys encara eren considerats zona verda, a l'espera de la seva requalificació com a urbans.

Així, la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de les Balears anuncià ahir que s'ha ordenat l'arxivament de les diligències obertes arran de la denúncia interposada el novembre passat pel conseller executiu del Territori del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, contra el batle Pere Rotger —PP— i la seva junta de govern municipal per un presumpte delicte de prevaricació urbanística en relació amb l'article 320 del Codi Penal.

El Consell actuà així després d'obrir un expedient d'infracció urbanística a conseqüència d'una denúncia interposada davant el mateix organisme insular.

En un comunicat fet públic ahir, el Ministeri Fiscal explica que «una vegada estudiada la denúncia i la documentació adjuntada, rebudes les corresponents declaracions i aportada la documentació pertinent, s'ha dictat un decret amb data del 17 del mes actual per acordar l'arxivament de les diligències, ja que els fets denunciats no són constitutius d'infracció penal».

El juliol passat, el batle Pere Rotger i la seva junta de govern atorgaren a l'Ibavi la llicència d'obra en uns terrenys classificats com a zona verda. Després de les denúncies de l'oposició i d'un grup de veïns, Rotger es reafirmà sempre en la seva decisió, justificant-la per la necessitat d'accelerar la construcció d'habitatges de promoció oficial sense haver d'esperar l'aprovació definitiva del nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi, que requalifica els terrenys com a urbans.

2006-02-21 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/37642

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia