Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Ses Salines: Sebastià Vidal intenta justificar-se

Ses Salines: Sebastià Vidal intenta justificar-se

(Diari de Balears, 7/09/2005)

L'equip de govern li va fer costat i no s'aprovà la moció del PSOE

A.B/M.N. Ses Salines.
«Me'n vaig amb la consciència ben tranquil·la. N'hi havia que deien que dimitiria dissabte per no afrontar aquest ple. Perquè creien que tenia por. No me fa por res. He volgut ser aquí i me'n vaig per demostrar, fora de l'Ajuntament, que l'actuació dels cavallistes ha estat legal». Eren les primeres paraules de l'encara batle Sebastià Vidal, d'ençà que el president Jaume Matas anuncià la seva dimissió la setmana passada. Foren pronunciades en el ple extraordinari fet ahir a la nit sol·licitat pel PSOE. La dimissió es farà efectiva dilluns.

Fou un ple en el qual no s'aprovà cap dels punts de l'ordre del dia, ni se sol·licità la revisió de l'interès general, ni la moció de confiança, i en el qual Vidal va rebre el suport incondicional del seu partit com els altres socis de govern (UM, SU). Fou una sessió que comptà amb l'assistència d'un nombrós públic i en el qual no mancaren un grup de cavallistes que eren al costat de Vidal.

Abans de l'inici, Antoni Caldentey (UM) va demanar al PSOE que retiràs els punts de l'ordre del dia. «La situació des de la setmana passada ha canviat. El Consell ha suspès l'interès general, Vidal ha comunicat la seva dimissió. No té sentit demanar a un senyor que ha dit que dimitia que li facin una moció de confiança». El portaveu de SU va fer seves les paraules de Caldentey.

El grup municipal socialista va decidir seguir endavant amb el ple. El portaveu del PSOE, Sebastià Burguera, va començar la seva exposició deixant clar que «el PSOE no està en contra dels cavallistes. Volem que es demani la revisió de l'interès general perquè creim que s'ha volgut enganyar el Consell amb mitges veritats». Burguera parlà del certificat emès pel zelador, «on s'informa que només hi ha una sola edificació amb planta baixa, pis i sòtil des de fa 26 anys». Va parlar de «tracte de favor» perquè l'arquitecte municipal «informà d'un dia per l'altre» i criticà que «el batle ha donat fe que l'agrupació cavallista actua des del 95 quan fou constituïda el 2001. Sospitam que és una trama organitzada per una raó, que és la legalització de les quadres».

«Només xerra de merda qui està emmerdat. Som l'únic que tenia coses il·legals?, Vosaltres no en teniu cap?», va demanar Vidal al PSOE que assegurà que havia actuat en defensa dels cavallistes i que l'únic que demanà als batles fou que certifiquessin les actuacions de l'agrupació.
Comentari de Disúrbia:

Encara que, a Mallorca, té un cert mèrit que un batle hagi dimitit (i més per una qüestió de disciplina urbanística), el Sr. Vidal hauria de procurar no ficar en els seus propis assumptes ni als seus correligionaris del PP ni a l'associació de cavallistes (als quals o bé ha enganat miserablement, o bé són còmplices seus) i molt menys a altres suposats infractors. L'argument justificatiu de què els altres fan igual o pitjor no té cap base jurídica, i està massa vist per resultar original...

2005-09-07 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/32802

Comentarios

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia