Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Historias > Felanitx: obres d'obertura d'un camí a s'Algar

Felanitx: obres d'obertura d'un camí a s'Algar

(Oferim les dues versions dels fets per resultar complementàries)

(Diari de Balears, 5/02/2005)
Obren un camí forestal a s'Algar amb permís per posar un dipòsit d'aigua
El GOB ho denuncia i Demarcació de Costes inicia un expedient

M.PUIGRÒS.Felanitx.
L'empresa Rodaro S.L rebé un permís per part de l'Ajuntament de Felanitx per instal·lar un motor clorador i fer un tancament al dipòsit d'aigua del Tancat de sa Torre a Portocolom. Emperò, per tal d'instal·lar l'esmentat motor, l'empresa ha obert un camí forestal amb màquina excavadora de quasi 400 metres de llarg per 4 d'amplada. L'inversemblança dels fets ha provocat que el Grup d'Ornitologia Balear (Gob) es faci ressò mitjançant una denúncia pública. Per la seva banda, Demarcació de Costes també ha iniciat un expedient sancionador contra l'empresa constructora per obrir un camí amb excavadora en uns terrenys competència de l'organisme estatal.

Aquest inici d'expedient sortí de Demarcació de Costes el passat dia 2 de febrer, instant Rodaro S.L ha paralitzar les obres advertint que de manera contrària es precintarà. Emperò, la realitat és que a dia d'ahir la màquina excavadora continuava amb la seva tasca. La sanció que pot imposar Costes podria assolir els 30.000 euros. Per la seva banda, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, confirmà a aquest diari que «es donà a l'empresa un permís per a obra menor però sempre en base als informes que ens remeté Costes».

Dins la coneguda zona de s'Algar de Portocolom, allà on fa límit amb el carrer Jaume III i la zona urbana de s'Arenal és on es realitzen aquestes obres. A banda del camí forestal que, tal com denuncia el Gob «ha provocat la destrucció de més d'un milenar de metres de garriga», també s'hi han abocat uns 500 metres quadrats d'enderrocs en els voltants del dipòsit d'aigua de l'esmentada zona.


(El Mundo, 5/02/2005)
El GOB denuncia que se ha creado un camino en una zona de Felanitx de alta protección

FELANITX.- La entidad ecologista GOB ha denunciado la construcción de un camino en s'Algar, Felanitx, en un terreno declarado como Area Natural de Especial Interés (ANEI), «en parte», comprado por el Ministerio de Medio Ambiente. Según la Agrupación, fue la semana pasada cuando en este lugar, también conocido como Es tancat de sa Torre, se creó la senda y el vertido de escombros, lo que ha provocado la «desfiguración de esta zona».

La pista comienza, detallan en una nota, en la zona urbana de s'Arenal hasta el depósito que se halla dentro de Es Tancat con una longitud de unos 360 metros y entre 3 y 4 de ancho. En los alrededores del depósito «se han esparcido escombros sobre unos 500 metros cuadrados». Así, denuncian que se ha provocado la «destrucción» de más de mil metros de garriga litoral y de especies arbustivas de alta protección. Este terreno, apunta la entidad, es de titularidad pública que fue adquirido por el Ministerio cuando el presidente del Govern, Jaume Matas, era el titular de esta cartera.

El GOB subraya que al ser un ANEI de alto nivel de protección no se puede realizar esta construcción y «en todo caso y si fuera posible» debería contar con una declaración de interés general, un estudio de impacto ambiental, el dictamen de la Comisión Balear de Medio Ambiente y la licencia municipal. A su entender, las obras suponen «un flagrante incumplimiento» de la normativa vigente y ha pedido al Ayuntamiento que actúe con celeridad y contundencia.

2005-02-06 | Etiquetes: | Categories: Mallorca | Enllaç

Referencias (TrackBacks)

URL de trackback de esta historia http://disurbia.blogalia.com//trackbacks/26347

Comentarios

Nombre
Correo-e
URL
Dirección IP: 54.205.211.87 (eedb381789)
Comentario
¿Cuánto es: diez mil + uno?

		

Arxius

<Enero 2019
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004
  Support independent publishing: Buy this book on Lulu.

  Blogalia

  Blogalia