Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Documentos > Disurbia

Com cercar notícies

            Per cercar una determinada notícia recollida a Disúrbia, cal situar-se prèviament en la categoria corresponent, escollint-la de les relacionades en la part dreta de la pàgina.

Les categories divideixen les notícies en funció de l'illa en què s'han produït. A més a més, dins la categoria Especial s'agrupen els comentaris, els avisos sobre el funcionament de la pàgina, i totes les notícies atípiques o només vinculades indirectament amb la disciplina urbanística. Per una altra banda, a la categoria Suprainsular trobareu les notícies que afecten més d'una illa, habitualment referides a sentències o a normativa d'abast general.

Una vegada en la categoria adient (cal dir, això no obstant, que les notícies poden classificar-se en més d'una categoria: per exemple, en "Mallorca" i "Especial" a la vegada), veurem el llistat de totes les publicades, ordenat cronològicament. Aleshores, cal cercar en la pàgina, amb l'ajut del navigador (pitjant Ctrl + F), la paraula que ens pugui conduir a la notícia. Els titulars d'aquestes incorporen sempre el nom del municipi de la infracció, així que sovint la millor manera de trobar el que desitjam serà cercar l'ajuntament afectat.

Al marge d'això, també és possible cercar per dates, per a la qual cosa s'ha d'utilitzar el calendari de la part superior dreta. Pitjant les fletxes avançarem o retrocedirem per mesos, i veurem el llistat de totes les notícies publicades en el període, siguin de la categoria que siguin. Igualment, si feim clic en un dia del calendari es presentaran totes les notícies aparegudes a Disúrbia en aquella data. Cal dir que les dates de publicació en els diaris solen coincidir amb les d'aparició a Disúrbia, si bé en un percentatge petit de casos pot registrar-se el retard d'un dia o, molt excepcionalment, d'un parell de dies.

Una altra possibilitat és fer servir el cercador temàtic de la part dreta de la pàgina, introduint la paraula o frase que ens interessa trobar. El seu funcionament és idèntic al del popular cercador Google, així que no plantejarà problemes als internautes experimentats.

Finalment, teniu la possibilitat de fer clic en les etiquetes que trobareu al peu de cada entrada del blog, i que agrupen les notícies per temes. Si no estau segurs de quina pugui ser la concreta denominació d'una particular temàtica, podeu cercar entre les distintes etiquetes, recopilades a la pàgina Llista d'etiquetes.

		

Arxius

<Septiembre 2023
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia