Disúrbia
Bitàcora sobre la disciplina urbanística a les Illes Balears
Inicio > Documentos > Altres > Costes

Escorca: la propietat de Can Ganxo de Tuent intenta evitar la seva demolició

            (Diari de Balears, 11/04/2008)

Volen que Costes esperi que el Consell estudiï la seva adquisició

Ll. GARCIA/M.JOY. Escorca. El casal de Can Ganxo, situat a la zona de domini públic marítim terrestre de la platja de Tuent té els dies comptats perquè Costes ja ha comunicat oficialment a la propietat la seva imminent demolició, prevista per dilluns que ve.Tot i això, la propietat de la casa, una societat formada per dues persones, intentarà fins al darrer moment, amb el suport d’una recollida de signatures que ja ha rebut més de 300 adhesions, endarrerir si més no aquesta demolició.

Aquesta setmana la propietat s’ha dirigit per escrit a la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, i fins i tot han adreçat un telegrama personal al president José Luis Rodríguez Zapatero per demanar que, si més no, l’actuació quedi pendent d’una resolució de Consell de Mallorca, organisme al qual s’ha sol·licitat que incorpori el casal a la Ruta de la Pedra en Sec. També s’han entrevistat amb els responsables del departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, que en principi, sempre segons la propietat, s’han mostrat interessats per la possibilitat d’incorporar aquest edifici a la xarxa de refugis de la serra de Tramuntana.

Les 300 firmes recollides fins ara demanen que el casal es converteixi en un equipament d’ús públic que dotaria la platja de Tuent d’uns serveis dels quals ara no disposa. En un moment determinat l’Ajuntament d’Escorca ja es mostrà interessat per la possibilitat de proporcionar a Tuent un equipament públic, encara que al final ho desestimà per la situació de l’immoble en relació amb la Llei de costes.

Fonts de la propietat del casal, construït durant el segle XIX o principis del XX, han recordat que «no discuteixen la Llei de costes», però creuen que «no sembla lògic que havent-hi altres obres afectades per la llei que són molt més impactants, ara es comenci per aquest edifici que els visitants de la platja ja identifiquen amb el paisatge de la cala». Entre altres edificacions, recorden els apartaments de les Covetes com a cas paradigmàtic encara no resolt. En el cas que Costes dugui a terme la demolició, que pot ser només qüestió de dies, els propietaris n’hauran d’assumir de manera íntegra les despeses, que podrien superar amb escreix els 300.000 euros.

		

Arxius

<Julio 2022
Lu Ma Mi Ju Vi Sa Do
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Categories

 • Eivissa i Formentera
 • Especial
 • Mallorca
 • Menorca
 • Operacio Voramar
 • Suprainsular
 • Etiquetes

  Llista d'etiquetes

  Documents

 • Altres infraccions
 • Notícies d'anys anteriors
 • Què és Disúrbia?
 • Recopilacions de notícies
 • Cercador de Disúrbia:


  Disúrbia. Recull de notícies 2000-2004

  Blogalia

  Blogalia